Αποψεις

Σιγά τα...αίματα, "ελληναράδες"

Η κλασσική "εθνο-υστερία" εμφανίσθηκε και πάλι στα ΜΜΕ λόγω της υπόθεσης των νεοσυλλέκτων.

 

"Η αυστηρότερη των ποινών γι' αυτά τα κωλόπαιδα που τα μεγαλώσαμε (!) και τα στείλαμε σχολείο θα πρέπει να είναι να μείνουν πέντε χρόνια μέσα και μετά να τους στείλουμε στην Αλβανία και να τους αφαιρέσουμε την υπηκοότητα", απεφάνθη ο "πατριώτης" Θέμος Αναστασιάδης στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι "σκεφτείτε τι θα έκαναν οι Αλβανοί αν κάποιοι Έλληνες που πάνε φαντάροι εκεί κάνανε το σήμα του χριστιανικού σταυρού (;)".

 

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο Θέμος Αναστασιάδης να διαβάσει και κανένα βιβλίο, ή έστω να ενημερωθεί πως η Αλβανία-που δεν έχει επίσημη θρησκεία- έχει περίπου ίδια ποσοστά μουσουλμάνων και χριστιανών υπηκόων. Προφανώς δε, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, επιτρέπεται να κάνει το σήμα του σταυρού. Εκτός αν ο κ. "ΌΛΑ" γνωρίζει κάτι άλλο...Αυτά ως προς την εκκωφαντική άγνοια.

 

Λάβροι ήταν και οι κ. Πλεύρης και Ψαριανός σε tweets και δηλώσεις τους. Προφανώς η, οπωσδήποτε ανώριμη, κίνηση των νεοσυλλέκτων θα πρέπει, για κάποιους, να επαναφέρει ακραίες ποινές, όπως τυφεκισμό ή απαγχονισμό για έσχατη προδοσία του έθνους...Ενός έθνους, που εξανίσταται όταν κάποιος θίγει τα "πατριωτικά" του αισθήματα, αλλά δεν έχει ιδεά για την ιστορία του και την πολιτισμική του εξέλιξη, ειδικά οι νεότερες γενεές.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο φανατικός εθνικισμός, όταν δεν είναι υπεύθυνος για πράξεις βίας ή προτροπή σε πράξεις βίας, παραμένει ποινικά μη κολάσιμος στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης. Τουλάχιστον, έτσι ίσχυε μέχρι...προχθές, απ' όσο ξέρω!

 

Οπωσδήποτε, μια αποστράτευση θα ήταν ενδεδειγμένη για τους νεαρούς, μπορεί και αυτό τον σκοπό να είχαν άλλωστε, για σκεφτείτε το....

 

Οπωσδήποτε, θα ήθελα να μάθω ποια η άποψη των "όψιμων υπερπατριωτών" τύπου Ψαριανού και Αναστασιάδη- ο κ. Πλεύρης είναι συνεπής εθνικιστής, αν μη τι άλλο- για κάτι άλλους νεαρούς που φοράνε στολές και, από κάτω, σβάστικες. Δεν μπορεί να το αγνοούν αυτό, ειδικά ο κ. Αναστασιάδης που έχει αναδείξει πολλές φορές τους νεαρούς αυτούς απ' την εκπομπή του και από αλλού...

 

Θα μου πείτε αυτοί είναι "καθαροί" Έλληνες και δεν γίνεται να τους αφαιρεθεί η υπηκοότητα...

 

Και, προς ενημέρωσή σας αγαπητοί αναγνώστες, ο αλβανικός αετός έχει, αμιγώς, ελληνική προέλευση...Ψάξτε το....

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.