Αποψεις

"Κροκοδείλια δάκρυα" πολιτικών περί...Δημοκρατίας!

Είναι, τουλάχιστον, γελοίο να υποστηρίζει κανείς πως η απόπειρα εναντίον του κ. Παπαδήμου είναι..."δικαιολογημένη"!

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός πως αντιμετωπίστηκε είτε αδιάφορα είτε ακόμα και ευμενώς από μερίδα της ελληνικής κοινωνίας, είναι ενδεικτικό της ψυχοσύνθεσής της, μετά από τόσα χρόνια οικονομικής δυσπραγίας.

 

Μια δυσπραγία που ήρθε να προστεθεί στη διαχρονική "τρικυμία εν κρανίω" που διέπει ολόκληρο το νεοελληνικό, κοινωνικοπολιτικό οικοδόμημα και χαρακτηρίζεται από ανορθολογισμό, "φανατίλα", ωχαδερφισμό και ιδιοτέλεια.

 

Όμως, δεν θα ήταν δίκαιο να μην αναφέρουμε πως την πρώτιστη και κύρια ευθύνη για τη συνονθυλευματική και αλλοπρόσαλλη αυτή κατάσταση, φέρουν οι πολιτικοί και πολιτικολογούντες ταγοί της χώρας, οι οποίοι, ακόμα και τώρα, αντί να κάνουν μια, έστω, προσχηματική αυτοκριτική, άρχισαν να φωνασκούν και να "διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους" επειδή "Κινδυνεύει η Δημοκρατία"...

 

Μια Δημοκρατία που οι ίδιοι φρόντισαν, εδώ και χρόνια, να την καταντήσουν "κουρέλι", λόγω ανικανότητας, αφέλειας και ατολμίας!

 

Τώρα, ζητάνε και τα...ρέστα, εκμεταλλευόμενοι μια τρομοκρατική ενέργεια, που, αν μη τι άλλο, ήρθε να μας υπενθυμίσει-σε λίγους από εμάς, προφανώς- αυτό που έλεγε ο διάσημος νομπελίστας Albert Camus: 

 

"Υπάρχει κάτι πιο ανήθικο από το να δολοφονήσεις κάποιον...Κι αυτό είναι να σε φέρουν σε κατάσταση να θες να το κάνεις, ενώ δεν ήσουν προορισμένος για κάτι τέτοιο.."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.