Αποψεις

Τοπική αυτοδιοίκηση: Ευκαιρία για ανανέωση της πολιτικής

Έχετε διαπιστώσει πως τα κόμματα ψάχνουν, εναγωνίως, υποψηφίους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, για να κερδίσουν όσο δυνατόν περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις, τοπικού χαρακτήρα.

Ωστόσο, τα κόμματα κάνουν το..."κλασικό" λάθος να ψάχνουν-πάλι- στα..."μπαούλα" με τα πρόσωπα παρελθούσης χρήσης...Αναφερόμαστε σε φθαρμένα, κουρασμένα και αντιδημοφιλή κομματικά στελέχη, συνήθως, τα οποία έχουν μείνει, προς ώρας, άνευ...αντικειμένου...

 

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν νέοι και δυναμικοί άνθρωποι, που δραστηριοποιούνται στον επιχειρηματικό χώρο και έχουν καθιερωθεί στη συλλογική συνείδηση των πολιτών ως "επιτυχημένοι".

 

Είναι σαφές, άλλωστε, πως, ειδικά αυτή την περίοδο, εκείνος που συνεισφέρει στην οικονομική ανάπτυξη και την άμβλυνση της ανεργίας σε μια περιοχή, θεωρείται, από τους πολίτες, κατά πολύ σπουδαιότερος από τους "επαγγελματίες" της πολιτικής...

 

Για παράδειγμα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει πολλούς ανθρώπους που έχουν προβεί σε μικρότερες ή μεγαλύτερες επενδύσεις στην τοπική οικονομία και, κατά συνέπεια, θα μπορούσαν να προσφέρουν, παράλληλα, μια διέξοδο σε πολίτες που, ολοένα και περισσότερο, απομακρύνονται από τις παραδοσιακές δομές της ελληνικής, πολιτικής ζωής.

 

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από επιχειρήσεις μεγάλης εμβέλειας στον τομέα τους, όπως είναι το "Costa Navarino" και η Π.Α.Ε Αστέρας Τρίπολης, μπορούν και οφείλουν να παίξουν κεντρικό ρόλο στα πολιτικά δρώμενα.

 

Ήδη, ανάλογες κινήσεις έχουν γίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, με σημαντική επιτυχία. Όσο οι, παλαιάς κοπής, πολιτικοί δεν επιδεικνύουν την αποφασιστικότητα που απαιτείται για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων που ταλανίζουν τις τοπικές κοινωνίες, οι τελευταίες αυτές θα στρέφονται, όλο και περισσότερο, σε εκείνους που έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητά τους.

 

Είναι μια αναπότρεπτη διαδικασία που εκπορεύεται από την ανάγκη για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, την αναζήτηση μιας προοπτικής και, τελικά, την ίδια την ανθρώπινη φύση...

 

Κι αν θεωρείτε τα παραπάνω "υπερβολικά", δείτε την έρευνα του "Ευρωβαρομέτρου" για την περασμένη Άνοιξη του 2017...

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.