Αποψεις

Ιδού η..Πελοπόννησος, ιδού και το πήδημα, κύριοι...

Αφού όλοι "κόπτονται" περί αρίστων, όπως βλέπουμε καθημερινώς, παρουσιάζεται μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να το αποδείξουν, εμπράκτως, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στους πολιτικούς σχηματισμούς, που θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις παλαιοκομματικές πρακτικές και να αφήσουν τις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν, απρόσκοπτα, τους καλύτερους και πιο ενδεδειγμένους υποψηφίους για να τις εκπροσωπήσουν, ως αιρετοί.

 

Αυτοί, προφανώς, δεν είναι..."ανάγκη" να προέρχονται από τον πολιτικό χώρο, αλλά από τον ευρύτερο κοινωνικοοικονομικό χώρο και να έχουν αποδείξει την επάρκειά τους, όσον αφορά τη διαχείριση αλλά και την οργάνωση μιας επιχείρησης.

 

Είναι δεδομένο πως μια από τις πιο επιτυχημένες και άρτια δομημένες ιδιωτικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο- και όχι μόνο- είναι η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Αυτό το αποδέχονται όχι μόνο οι πολίτες αλλά και οι ίδιοι οι πολιτικοί ταγοί, με κατά καιρούς δηλώσεις τους.

 

Συνεπώς, τι εμποδίζει, άραγε, επιχειρηματίες εγνωσμένης αξίας, όπως είναι οι κ. Μπάκος και Καϋμενάκης, από το να αναλάβουν και έναν ενεργό ρόλο στην τοπική, πολιτική σκηνή;

 

Επίσης, γιατί να μην ασχοληθεί και ο Λάκωνας Δημήτρης Γιαννακόπουλος με την Πελοπόννησο και την πολιτική, εν γένει..; Ή, ακόμα ακόμα, κάποιος από τους υιούς του μακαρίτη Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, δημιουργού του περίφημου "Costa Navarino";  Απαγορεύεται εκ του...Συντάγματος και δεν το γνωρίζουμε..;

 

Φυσικά και δεν απαγορεύεται, είναι δε, σχεδόν, βέβαιο πως οι πολίτες θα αντιμετωπίσουν θετικά μια τέτοια εξέλιξη...

 

Το θέμα είναι αν οι άνθρωποι αυτοί, θέλουν να μπουν στη διαδικασία...

 

Τελειώνοντας, θα λέγαμε πως αυτό που θα έπρεπε να "απαγορεύεται", είναι η ανακύκλωση απποτυχημένων και "φθαρμένων" πολιτικών, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν είναι να ζουν από τον κρατικό κορβανά, ενώ, παράλληλα, είναι πλήρως αποτυχημένοι στον επαγγελματικό στίβο.

 

Είπαμε, λέτε πως θέλετε τους άριστους...Να η ευκαιρία...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.