Αποψεις

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και οι "τζάμπα" μάγκες..

Η υπόθεση της σύλληψης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δεν είναι, προφανώς, ένα ζήτημα ανεξάρτητο από την τροπή που έχουν λάβει αυτή την εποχή οι Ελληνο-Τουρκικές σχέσεις

 

Δεν θα εξετάσουμε εδώ την ουσία αλλά το πως γίνεται εκμετάλλευση αυτού του γεγονότος από τα υποτιθέμενα "πατριωτικά" Μ.Μ.Ε, ηλεκτρονικά και έντυπα.

 

Ήταν βέβαιο πως όσοι αρέσκονται στην "πολεμοκαπηλεία", τις λαϊκιστικές μεθόδους παραπληροφόρησης και ασκούν, με συνέπεια, το δημοσιογραφικό εκείνο είδος που ονομάζεται "κιτρινισμός", θα έβρισκαν "πεδίον δόξης λαμπρόν" σε μια τέτοια υπόθεση.

 

Υπάρχουν εδώ όλα τα χαρακτηριστικά της "επιτυχίας": Ο "προαιώνιος" εχθρός, το συναίσθημα της αδικίας, τα "σκοτεινά" παιχνίδια των ισχυρών, η υποψία βασανισμού-άρα αίματος-, τα εθνικιστικά πάθη και, φυσικά, το πολεμικό "κλίμα".

 

Άρα, είναι επόμενο να δημιουργηθούν και τα αντίστοιχα σενάρια, με αποκλειστικό σκοπό την πώληση εφημερίδων και το "κλικάρισμα" ιστοσελίδων. Αδιάφορο, για τους σεναριογράφους, αν τα ίδια αυτά τα πονήματά τους, δίνουν "όπλα" στα χέρια των αντιπάλων στη διπλωματική "σκακιέρα". Προέχει να "ικανοποιηθεί" το νευρικό σύστημα των Ελλήνων καταναλωτών ανοησίας και φαιάς προπαγάνδας. Άλλωστε, τα ίδια κάνει και η άλλη πλευρά..

 

Οι "τζάμπα" μάγκες, όμως, που βγάζουν άναρθρες κραυγές πολέμου- για να πάρουν καμιά χορηγία παραπάνω-, θα πρέπει να έχουν υπόψη τους τα εξής:

 

Η Ελλάδα δεν είναι χώρα που θα έπρεπε να παραλληλίζεται με την Τουρκία, όσον αφορά το επίπεδο πληροφόρησης και, τελικά, το ίδιο το επίπεδο της πολιτειακής της λειτουργίας,

 

Ο "κιτρινισμός" μπορεί να έχει βραχυπρόσθεσμα οφέλη αλλά, μακροπρόθεσμα, δεν επιβιώνει και

 

Οι Έλληνες πολίτες γνωρίζουν καλά πως όσοι "γαυγίζουν", δεν.."δαγκώνουν." κιόλας.

 

 Ήτοι, όταν βλέπετε, διαβάζετε ή ακούτε "υπερπατριωτικές κορόνες", να είστε σίγουροι πως οι περισσότεροι εκ των εμπνευστών τους δεν θα ήταν και πολύ πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μια πολεμική σύρραξη.

 

Τουλάχιστον, η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων και των Μ.Μ.Ε. της χώρας μας, τηρεί πιο προσεκτική στάση..Ακόμα..

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.