Αποψεις

"Διατάξτε", κ. Δήμαρχε!

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Δημήτρης Παυλής, είναι "αλλεργικός" στην κριτική και σε όσους επιμένουν να προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους

 

Γι' αυτό, ακολουθεί, πλέον, μια τακτική που θυμίζει ολοκληρωτικά καθεστώτα: Αποκλείει μέσα ενημέρωσης από εκδηλώσεις που, απ' ότι φαίνεται, ο ίδιος θεωρεί σημαντικές αλλά και.."επίφοβες".

 

Ο επιλεκτικός αποκλεισμός μέσων ενημέρωσης είναι χειρότερος από τον πλήρη αποκλεισμό και στηλιτεύεται, καταδικάζεται ή ενίοτε τιμωρείται σε όλο το Δυτικό κόσμο. Προφανώς, η Τρίπολη του κ. Δημάρχου ΔΕΝ ανήκει στη Δύση.

 

Ο arcadia 938 και το arcadia portal έκαναν το "σφάλμα" να μεταφέρουν ΚΑΙ απόψεις-εκτός από το δεδομένο και αντικειμενικό ρεπορτάζ, όπου ο κ. Δήμαρχος κάνει "ασκήσεις μονολόγου", ως ένας σύγχρονος "Αμλέτος", "ταπεινότερης" έστω καταγωγής από τον Σεξπηρικό ήρωα..

 

Ο κ. Παυλής υποστηρίζει πως τα λόγια του "διαστρεβλώνονται"..Δηλαδή, "μοντάρονται" οι μονόλογοί του και "αλλοιώνονται" τα δελτία τύπου του..; 

 

Ο κ. Παυλής, που εκπροσωπεί έναν κορυφαίο θεσμό, έχει πάρει πολύ "ολισθηρό" δρόμο και φαίνεται να το.."απολαμβάνει"..

 

Δεν φαίνεται, όμως, να το απολαμβάνουν το ίδιο όσοι υφίστανται τις επιλογές του, είτε είναι σύμβουλοι της παράταξής του είτε απλοί πολίτες..

 

Για τους τελευταίους αυτούς, προφανώς και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ο κ. Παυλής..Όχι μόνο για τη σωστή και πλουραλιστική τους ενημέρωση, αλλά, κυρίως, για την καθημερινότητά τους..Όποιος κάνει το "μοιραίο λάθος" και περπατήσει στην Τρίπολη, το αντιλαμβάνεται..

 

Ωστόσο, απορίας άξιο είναι πως αυτό ΔΕΝ το αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος..

 

Και αφού δεν το αντιλαμβάνεται, κατέληξε πως δεν είναι "πραγματικό", αλλά, προφανώς, "αποκύημα" της φαντασίας "κακών μέσων ενημέρωσης" που ελέγχονται από "σκοτεινά κέντρα παραεξουσίας" που "εξαπατούν το λαό"..

 

Είναι τα ίδια μέσα ενημέρωσης που όταν αναφέρουν κάτι θετικό για το Δήμο Τρίπολης-και το έχουν κάνει πλειστάκις..- αμέσως "καθαγιάζονται" στη συνείδηση του κ. Δημάρχου..

 

Ουσιαστικά, θλιβόμαστε γι' αυτή την κατάσταση γιατί δεν είναι το θέμα μας ο κ. Δήμαρχος, ως άτομο, αλλά ο θεσμός που εκπροσωπεί με "άγαρμπο", δυστυχώς, τρόπο.

 

Κλείνοντας, ας παραφράσουμε τον μεγάλο Γερμανό ποιητή Xάινε: "Κι έτσι, ό,τι δεν τον βόλευε, δεν το θεωρούσε αληθινό.."

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.