Αποψεις

Αυτοδιοικητικές.."φουρτούνες" στην Τρίπολη

Ο "καιρός γαρ εγγύς" των εκλογών και η αυτοδιοίκηση περνάει "δύσκολες στιγμές"..

 

Το πολιτικό "παιχνίδι" έχει ανάψει για τα καλά και όσοι επιθυμούν να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση, ενόψει των μελλοντικών εξελίξεων, σχεδιάζουν προσεκτικά την κάθε τους κίνηση..

 

Τα δυο πρόσφατα συμβούλια, Περιφερειακό και Δημοτικό, που έγιναν στην Τρίπολη στις 26 και 27 Μαρτίου 2018, ενώ, με μια πρώτη ματιά, θα περιγράφονταν ως "χλιαρά", στην πραγματικότητα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Αυτό δεν προκύπτει μόνο ελέω  τοπικής επικαιρότητας, αλλά και από το γεγονός πως έχουν αρχίσει, πλέον, οι μικρές-έστω- "διαφοροποιήσεις" στελεχών που ανήκουν σε Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή.

 

Κι αν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται πως ο κ. Τατούλης αποφάσισε να πάρει την πλήρη πρωτοβουλία- ακόμα κι αν αυτό σημαίνει κάποιο πολιτικό κόστος κατά..Μεσσηνία μεριά-, στο Δήμο Τρίπολης δεν συμβαίνει το ίδιο..

 

Η απουσία του Δημάρχου, κ. Παυλή, από την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 27ης Μαρτίου 2018, μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί και τίποτα.

 

Ωστόσο, επέτρεψε, ίσως, να εκδηλωθούν ευκολότερα "δυσαρέσκειες" από κάποια στελέχη της δημοτικής αρχής. 

 

Επέτρεψε, επίσης, στους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Δημάρχου να "παίξουν μόνοι τους μπάλα"-για να θυμηθούμε και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που ξαναρχίζει..

 

Ίσως, ο κ. Παυλής έχει πάρει ριζικές αποφάσεις σχετικά με το που βρίσκεται το πολιτικό του μέλλον, ίσως και να το σκέφτεται..

 

Μπορεί, δε, να υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος για να μην παρευρίσκεται στο δημοτικό συμβούλιο της 27ης Μαρτίου. Λόγος, πάντως, που δεν ανακοινώθηκε, ενώ δεν είχαν ενημερωθεί περί της απουσίας του στελέχη της δημοτικής αρχής. 

 

Θέλουμε να πιστεύουμε πως έτυχε κάτι έκτακτο στον κ. Δήμαρχο ή υπήρχε κάποια προγραμματισμένη, σοβαρή υποχρέωσή του. Θεμιτές και δικαιολογημένες οι απουσίες, λόγω ανωτέρας βίας.

 

Αυτό, όμως, που μας προβληματίζει είναι η εικόνα "ακυβέρνητου σκάφους" που εμφανίζει, ενίοτε, ο Δήμος Τρίπολης.

 

Γιατί εμάς δεν μας ενδιαφέρει, πρωτίστως, η δημοφιλία και η μελλοντική πορεία του κ. Παυλή, του κ. Σμυρνιώτη, του κ. Τζιούμη ή του κ. Τσιαμούλου.

 

Το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότερη εξελικτική πορεία του ίδιου του Δήμου, μια πορεία που καθίσταται από δύσκολη έως ανέφικτη όταν ο.."καπετάνιος" δείχνει να μην έχει πυξίδα ή να έχει ξεχάσει που την έβαλε..Και ξέρετε πόσο χρήσιμη είναι η πυξίδα στις.."φουρτούνες"..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.