Αποψεις

"Παρακαλώ, Βουλευτές του Σύριζα μην.. κλαίτε!"

Υπάρχει κάτι χειρότερο από το να ψηφίζεις μέτρα που δεν "πιστεύεις": Να ψηφίζεις μέτρα και να δημοσιοποιείς την αντίθεσή σου, μέσω ανώδυνων ανακοινώσεων νομαρχιακών επιτροπών και άλλων "ανενεργών" φορέων..

 

Η μονίμως υποκριτική και "στρεψόδικη" επικοινωνιακή συμπεριφορά των Βουλευτών του Σύριζα, επιβεβαιώνεται και στο νομοσχέδιο περί ιδιωτικοποίησης μέρους της Δ.Ε.Η.

 

Πέρα από την ουσία της υπόθεσης-ήδη μεγάλο μέρος του κοινωνικού συνόλου στην Ελλάδα δεν βλέπει αυτομάτως αρνητικά τις ιδιωτικοποιήσεις φορέων του δημοσίου-, ο "μπιχεβιοριστικός" τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το θέμα η πλειοψηφία των Βουλευτών και στελεχών του Σύριζα, είναι, τουλάχιστον, "γραφικός".

 

Eφόσον είναι, εδώ και καιρό, ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος να ακολουθήσει την πολιτική που επέλεξε- είτε "υποχρεώθηκε" να την επιλέξει είτε όχι- έως το τέλος, θα έπρεπε, εδώ και καιρό, να προσαρμόσει αντιστοίχως και τη ρητορική του.

 

Κάτι τέτοιο είναι, εκτός από.. φυσιολογικό, και επιβεβλημένο.

 

Υποστηρίζοντας, συνεχώς, πως "διαφωνούμε με τα μέτρα που ψηφίζουμε, αλλά η χώρα έχει δεσμευτεί να τα λάβει", ο συγκυβερνών Σύριζα διαπράττει μια αντίφαση, που, δυνητικά, θα τον οδηγήσει σίγουρα σε εκλογική ήττα και η τελευταία σε συρρίκνωση, λόγω της απομάκρυνσης από τη νομή της εξουσίας.

 

Η κοινή λογική λέει πως είναι προτιμότερο να εφαρμόζει κάποιος μέτρα με τα οποία συμφωνεί, ιδεολογικά και αξιακά, καθώς τότε είναι πιθανότερη η σωστή εφαρμογή τους.

 

Από την άλλη, βέβαια, η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε εμπιστοσύνη εμπνέει, ούτε διαθέτει χαρισματικές προσωπικότητες στην ηγετική της ομάδα, ικανές να δώσουν κάποια ελπίδα στο κοινωνικό σύνολο-ειδικά στο κομμάτι του που έχει πληγεί περισσότερο από την οικονομική ύφεση.

 

Αλλά είναι δεδομένο πως εάν ένα από τα διλήμματα που θα τεθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές αφορά μια παραφρασμένη μεταφορά του "Καραμανλής ή Τανκς" σε "Μητσοτάκης ή ακυβερνησία", είναι πιθανό η τάση για επιβίωση του έλληνα μετριοπαθούς "μικροαστού" να τον οδηγήσει, σε μεγάλο ποσοστό, προς τα Δεξιά..

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.