Αποψεις

"Φθινοπωρινό" σκηνικό στη δημοτική αρχή Τρίπολης

Απανωτά "επεισόδια" θέτουν, τουλάχιστον, εν αμφιβόλω τη συνοχή της παράταξης του κ. Δημήτρη Παυλή, ενώ οι "επιθέσεις" από την πλευρά των επικεφαλής της αντιπολίτευσης κλιμακώνονται

 

Η- τύπου "ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε"- διαγραφή από την παράταξη "Τρίπολη Πρωτεύουσα του Μοριά" του πρώτου δημοτικού συμβούλου σε ψήφους- όχι στο σύνολο του Δήμου, αλλά στη σημαντικότερη ενότητά του-, κ. Δημήτρη Βόσνου, ήρθε να προστεθεί και αυτή σε μια σειρά από γεγονότα που, αντικειμενικά, φέρνουν σε δύσκολη πολιτικά θέση τον Δήμαρχο της πόλης.

 

Φυσικά, αναμένουμε την απάντηση της δημοτικής αρχής στα όσα είπε ο κ. Βόσνος στον arcadia 938, πιθανώς μετά τη συνέντευξη τύπου την οποία ο τελευταίος προανήγγειλε και στην οποία θα πρέπει να απαντήσει στα όσα, δικαιολογημένα εν μέρει, του "καταλογίζονται" από εκπροσώπους της δημοτικής πλειοψηφίας.

 

Παράλληλα, η επιβεβαίωση πως ο κ. Παυλής έχει ζητήσει από την τοπική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος να ενημερώσει τα μέλη του τελευταίου για το έργο που έχει συντελεστεί στο Δήμο-με προφανή σκοπό να στηριχθεί η παράταξή του στις επόμενες εκλογές-, δημιουργεί "αναταράξεις", καθώς υπάρχουν μέλη της παράταξής του που, πολιτικώς, δεν θα αποδέχονταν-φανταζόμαστε- τέτοια στήριξη, καθώς ανήκουν σε πολιτικούς χώρους ακραιφνώς αντι-κυβερνητικούς.

 

Ωστόσο, τα ίδια αυτά μέλη αποδέχονται ή ανέχονται την παραπάνω διαδικασία, σαν να πρόκειται για μια "φυσιολογική πολιτική κίνηση"- ενώ, ακόμα και από τυπικής απόψεως, είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της δημοκρατικής πρακτικής η πρόταξη της ενημέρωσης ενός συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, πριν από τους ίδιους τους δημότες..Για να μην αναφέρουμε πως και οι υπόλοιπες κομματικές οργανώσεις του λεγόμενου "δημοκρατικού τόξου", θα έπρεπε να θεωρήσουν τον εαυτό τους "θιγμένο"..

 

Από εκεί και πέρα, οι αναφορές σε "μη φιλικά" ΜΜΕ- που φέρεται να έκανε ο ίδιος ο κ. Παυλής-, δεν καθίστανται αντικείμενο ανάλυσης ή κριτικής, καθώς είναι προφανές πως ο κ. Δήμαρχος χρησιμοποίησε, εν τη ρύμη του λόγου του, λανθασμένο επίθετο. Ήθελε να πει, φρονούμε, πως τα ΜΜΕ δεν τον αντιμετωπίζουν "δίκαια"-προσωπική του άποψη, φυσικά. Διότι, ο όρος "φιλικά" ή "εχθρικά" ΜΜΕ προκαλεί άλλου είδους συνειρμούς στους πολίτες και απαξιώνει πλήρως το ρόλο και τη λειτουργία των ΜΜΕ. Δεν πιστεύουμε πως ο κ. Δήμαρχος, ως προοδευτικός πολιτικός που είναι, ήθελε να δημιουργήσει τέτοια εντύπωση..

 

Σε κάθε περίπτωση, οι δημότες της Τρίπολης, που θα κληθούν να επιλέξουν Δήμαρχο τον ερχόμενο Μάιο, έχουν δικαίωμα να ακούνε "καθαρές κουβέντες" και όχι υπεκφυγές, δικαιολογίες, υπονοούμενα και "εξυπνακισμούς" επί μονίμου βάσεως-πολύ περισσότερο όταν οι "εξυπνακισμοί", ειδικά, είναι και εντελώς άστοχα διατυπωμένοι..

 

Οι δημότες θέλουν να ακούσουν και- πολύ περισσότερο- να βιώσουν λύσεις σε σχέση με τα καθημερινά προβλήματα και όχι να παρακολουθούν το "Θέατρο του παραλόγου", όπου η προχειρότητα διαδέχεται την απραξία και η αδυναμία άρθρωσης σοβαρού πολιτικού λόγου βρίσκει διέξοδο στη θρασύδειλη, ανώνυμη συκοφάντηση των "φανταστικών εχθρών"..

 

Ούτε "πολέμους ανακοινώσεων" επιθυμούν οι δημότες, ούτε ενδοπαραταξιακές "κόντρες" με "έπαθλο" την επιβίωση ή μη των προσώπων που οι ίδιοι εξέλεξαν. Ίσως, βέβαια, κάποιοι δημότες  να "βολεύονται" απ' όλο αυτό το "πανηγύρι", γιατί δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά για την εξυπηρέτηση των "μικροσυμφερόντων" τους. Αυτοί, όμως, δεν διαφέρουν σε τίποτε από όσους, διαχρονικά, έχουν αποκληθεί από το σοφό λαό ως "οσφυοκάμπτες", "κόλακες", "αυλικοί" και "φιλοτομαριστές" - ή, απλά, "ανόητοι"..

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών δεν ασχολείται με αυτά, ενδιαφέρεται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής σε μια πόλη που επαίρεται πως είναι "Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου".

 

Στην.."Πρωτεύουσα του Μοριά" όμως, φθινοπώριασε και το πάει για βαρυχειμωνιά...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.