Αποψεις

"Δώστε του ένα ποτηράκι αίμα να δροσιστεί.."

Η παραπάνω φράση ειπώθηκε από Γάλλο πολιτευτή κατά τη διάρκεια εθνοσυνέλευσης, την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης και απευθυνόταν στον Σαιν Ζυστ, οπαδό του Ροβεσπιέρου

 

Ο "πολύς" Σαιν Ζυστ, κατά την περίοδο της λεγόμενης "τρομοκρατίας"-συνέπεια και αυτή της Επανάστασης-, είχε δηλώσει σε συνεδρίαση: "Μας χρειάζονται 100.000 κεφάλια!"

 

Αντίστοιχα είναι τα.."μηνύματα" που εκπέμπουν κάποια Ελληνικά και Αλβανικά ΜΜΕ στις 30 Οκτωβρίου 2018 (!), σχετικά με το δυσάρεστο και αμφιλεγόμενο περιστατικό που συνέβη στην Αλβανία και οδήγησε στον θάνατο 35χρονου Έλληνα ομογενή.

 

Όπως ήταν επόμενο, όσοι αρέσκονται στην "εμπορία" πατριδοκαπηλείας, φθηνού εντυπωσιασμού, εκμετάλλευσης εθνικιστικών ή και πατριωτικών συναισθημάτων και δημιουργία "μελοδραμάτων", "ξεσάλωσαν" γι' άλλη μια φορά..

 

Φυσικά, Έλληνες και Αλβανοί πατριδοκάπηλοι δεν διαφέρουν σε τίποτε..Στην κεντρική φωτογραφία βλέπετε ένα πρωτοσέλιδο ελληνικής εφημερίδας.

 

 

"Θαυμάστε" και τι πόσταρε ο Αλβανός δημοσιογράφος Αρτάν Χότζα, στο λογαριασμό του στο facebook:

 

 

(Μερική μετάφραση) "Καλύτερα να κλαίνε οι μητέρες σας από να φορέσουν μαύρες μαντίλες οι μητέρες μας. Ας μάθουν ποιος είναι ο νοικοκύρης του σπιτιού την επόμενη φορά (...) Εάν έχουν αμφιβολία, μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν…"

 

Τελικά, είναι ακόμα δυναμική η παρουσία "αιγοπροβάτων" (κοινώς "γιδίων") και στις δυο χώρες..

 

 

Προσωπικά, θα έλεγα το εξής, κάνοντας μια μικρή παράφραση:

"Δώστε τους-ένθεν και ένθεν- από ένα ποτηράκι αίμα να δροσιστούν.."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.