Αποψεις

Δήμος Τρίπολης: Πετώντας τη μπάλα στη..λακούβα

Οι εκλογές πλησιάζουν και η Δημοτική Αρχή, μην έχοντας έργο να παρουσιάσει, προσπαθεί να δημιουργήσει "τεχνητές" αντιπαραθέσεις

 

Το παραπάνω γεγονός αποτελεί μια "κλασσική", πολιτική πρακτική και υιοθετείται ως "αντίβαρο" της απουσίας ουσιαστικού, δομημένου και αξιόπιστου δημοσίου λόγου αλλά και, φυσικά, της έλλειψης πράξεων.

 

Καθώς είναι δεδομένο πως, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, δεν μπορούν να γίνουν "θαύματα", αλλάζοντας άρδην το "πρόσωπο" της πόλης, αυτό που απομένει στους επαναδιεκδικούντες τη Δημαρχία-όποιοι κι αν είναι αυτοί, προς ώρας γνωρίζουμε μόνο τον επικεφαλής-, είναι το.."πέταγμα της μπάλας στη λακούβα".

 

Η έκφραση "πετάω τη μπάλα στην εξέδρα" είναι παρωχημένη, όσον αφορά την Τρίπολη, η οποία διαθέτει λιγοστές εξέδρες αλλά αφθονία από λακούβες..

 

Δυστυχώς, όμως, είναι τόσο προφανής και αδέξιος ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η επικοινωνιακή αυτή πρακτική από κάποιους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής που δεν τους πιστεύει κανείς εκ των ορθολογικά σκεπτόμενων δημοτών. 

 

Οι μόνοι που "τσιμπάνε" σε τέτοιες πρακτικές είναι οι ανενημέρωτοι, εξαρτημένοι και ωφελούμενοι από τη σημερινή κατάσταση συμπολίτες μας- είτε και κάποιοι που προσδοκούν να καταστούν ωφελούμενοι στο μέλλον. 

 

Θα μας πείτε-και θα έχετε δίκιο- όταν είναι ανενημέρωτοι οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, τι να περιμένουμε από άλλους..

 

Επιπρόσθετα, οι αντιφάσεις στο λόγο και τις πρακτικές που, διαχρονικά, επιδεικνύει η Δημοτική μας Αρχή- με χαρακτηριστικό παράδειγμα την περίπτωση του "χρίσματος" από τον ΣΥΡΙΖΑ-, καθιστούν σχετικώς απίθανη την εγκαθίδρυση ή επιβεβαίωση ενός κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ αυτής και των δημοτών.

 

Παράλληλα, η "στοχοποίηση" ατόμων, φορέων και θεσμών ακόμα, δεν αποδεικνύει τίποτε περισσότερο από την "αδυναμία" στελεχών της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσουν, με συγκροτημένο τρόπο, την αντικειμενική πραγματικότητα. 

 

Και αυτή είναι πως στις 26 Μαΐου πρόκειται να κριθούν για τα 3-4 θετικά πράγματα που όντως έγιναν κατά την πενταετή τους θητεία, αλλά και για τα πολλά αρνητικά που, επίσης, έγιναν.

 

Κυρίως, όμως, θα κριθούν για τα όσα δεν έγιναν ενώ ήταν και είναι "εκ των ων ουκ άνευ"..

 

Οι Τριπολίτες δεν περιμένουν "θαύματα", αλλά και δεν μπορούν να ακούνε συνεχώς τις ίδιες και τις ίδιες δικαιολογίες.

 

ΥΓ. Η παρούσα "ανάλυση" έχει λάβει "εξουσιοδότηση".. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.