Αποψεις

Κυβέρνηση Ν.Δ.: Στόχος Μητσοτάκη o απόλυτος έλεγχος

Η Κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελείται από 51 πρόσωπα και πολλούς υφυπουργούς.

 

Σε μια πρώτη "ανάγνωση", πρόθεση του νέου Πρωθυπουργού φαίνεται να είναι η απόλυτη "κατάτμηση" των αρμοδιοτήτων αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σαφήνεια των τελευταίων, με προφανή σκοπό την επίσπευση και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα του Κυβερνητικού έργου.

 

Δεν λείπουν τα "πρωτοκλασάτα" στελέχη, φυσικά, όπως οι κ. Χατζηδάκης, Δένδιας, Γεωργιάδης, Βορίδης, Αυγενάκης και άλλοι, οι οποίοι, μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, "σήκωσαν" το μεγαλύτερο βάρος και του προεκλογικού αγώνα.

 

Υφίσταται, οπωσδήποτε, εκπροσώπηση όλων των "τάσεων" ενός πολυσυλλεκτικού κόμματος, αλλά έχουμε την αίσθηση πως το κύριο "βάρος" αναλαμβάνουν στελέχη του λεγόμενου "φιλελεύθερου" χώρου και, γενικά, πρόσωπα που έχουν πλήρη ταύτιση απόψεων με τον Πρωθυπουργό.

 

Eπιπρόσθετα, η υπουργοποίηση του θεωρούμενου ως "επιτυχημένου" παλαιού Υπουργού Δημοσίας Τάξεως, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, πέρα από μια ιδιαίτερα πρακτική λύση, θέλει να "συμβολίσει" και την εκπεφρασμένη πολιτική θέση του κ. Μητσοτάκη για "συνεργασία" με πρόσωπα που δεν προέρχονται από το στενό "κύκλο" της Ελληνικής Κεντροδεξιάς.

 

Από εκεί και πέρα, όπως είχαν επισημάνει σχετικές πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκη θα επιδιώξει την οργάνωση ενός "πανίσχυρου" Πρωθυπουργικού Γραφείου, επανδρωμένου από πολύ στενούς του συνεργάτες για να επιβλέπει καλύτερα το έργο της Κυβέρνησης.

 

Αίσθηση, τέλος, προκαλεί, μαζί με το ¨πλήθος" των Υφυπουργών, η στελέχωση της Κυβέρνησης από "εξωκοινοβουλευτικά" στελέχη που διαθέτουν εγνωσμένη "αξία" στο χώρο του επαγγελματικού "management".

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.