Αποψεις

Περιφέρεια: Η "επανάληψη" και τα.. "προσεχώς"!

Με μια "προσχηματική" συζήτηση, χωρίς πραγματική ουσία, το Πε. Συ Πελοποννήσου εκπλήρωσε την.. "αναγκαστικότητα" (sic) της έγκρισης προϋπολογισμού.

Καθώς οι κυβερνητικές τροπολογίες στον "Κλεισθένη" έχουν, ουσιαστικά, εξασφαλίσει την ψήφιση του προϋπολογισμού που πρότεινε η Περιφερειακή Αρχη- εφόσον, μάλιστα, δεν υποβλήθηκε καμία εναλλακτική πρόταση, εκ μέρους μειοψηφικής παράταξης.

Το τελευταίο αυτό συνέβη- κυρίως- για τον απλούστατο λόγο πως οι προϋπολογισμοί στους Ο.Τ.Α είναι, πάνω κάτω, αυστηρά καθορισμένοι από συγκεκριμένους κανόνες, ελεγκτικούς μηχανισμούς, το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας και από την Ελληνική Κυβέρνηση, εν τέλει.

Έτσι, η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου "αναλώθηκε" στις "κλασσικές" πλέον αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και συμβούλων, οι οποίες αφορούσαν το..αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, το ποιος έκανε η θα κάνει "χρηστή" διοίκηση και συγκεκριμένα έργα η αν θέλετε οι χρηματοδοτήσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Στο προσεχές χρονικό διάστημα, μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται- με τα μέχρι τώρα δεδομένα- νέος " γύρος" αντιπαράθεσης μεταξύ της νυν και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής, με την δημοσιοποίηση πεπραγμένων της " εποχής Τατούλη", όπως έχει "προαναγγείλει" ο κ. Νίκας.

Για την Ιστορία, ο προϋπολογισμός υπερψηφίστηκε από 25 Συμβούλους. Η παράταξη του κ. Τατούλη δεν ενέκρινε το Τεχνικό Πρόγραμμα ενώ, αντίθετα δήλωσε πως εγκρίνει άλλα μέρη του προϋπολογισμού όπως η μισθοδοσία και η μεταφορά μαθητών. Κατεγράφη η αρνητική ψήφος 5 Συμβούλων. 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.