Αποψεις

Πόσο θα κρατήσει ο.."αρραβώνας" των 3;

"Δεν θα κρατήσει πολύ" μας ανέφερε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, με διαχρονική παρουσία στα "κοινά" της πόλης.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι πως η Τρίπολη δεν έχει την "πολυτέλεια" να βλέπει το Δημοτικό της Συμβούλιο στην κατάσταση που βιώσαμε όλοι την περασμένη Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019. Ήταν ένα αποκαρδιωτικό θέαμα, που όχι μόνο συνέτεινε στην, περαιτέρω, απαξίωση της τοπικής, πολιτικής "ζωής" αλλά, κυρίως, απέδειξε ότι η αμετροέπεια, η "κοντή" μνήμη και ο λαϊκισμός είναι οι βασικές "αρχές" επάνω τις οποίες στηρίζεται η δημόσια ζωή στην Τρίπολη.

Ή, μήπως, όχι..;

 

Τι είδαμε κι ακούσαμε τη Δευτέρα; 

Έναν επικεφαλής παράταξης να κατηγορεί τον Δήμαρχο για "αλαζονεία" και έλλειψη δημοκρατικής ευαισθησίας. Ο επικεφαλής αυτός ανήκει σε δημοτική παράταξη η οποία, όντας Δημοτική Αρχή λίαν προσφάτως, είχε να επιδείξει πλείστα όσα δείγματα αλαζονείας, αυταρχισμού και προπαγάνδας.

Έναν άλλον επικεφαλής παράταξης να λέει, εμφατικά, στους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων πως τώρα θα τον παίρνουν κι εκείνον τηλέφωνο, όχι μόνο τον Δήμαρχο! Ωραία πράγματα..

Από την άλλη πλευρά, η Δημοτική μας Αρχή φαίνεται "μουδιασμένη" απέναντι σε μια κατάσταση που ήταν πιθανό πως θα προέκυπτε, καθώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι καθόλου "δεδομένη" και, προς ώρας, "ανήκει" στην άτυπη συνεργασία τριών μειοψηφικών παρατάξεων. 

Σε κάθε περίπτωση, φθάσαμε στο εξόχως αντιφατικό αποτέλεσμα, να εγκρίνεται Τεχνικό Πρόγραμμα με αρνητική εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Τρίπολης, η οποία θα κληθεί να εφαρμόσει το Πρόγραμμα που απέρριψε!

 

Φυσικά, υπάρχει, πάντα, η περίπτωση να "βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά" η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και την αιτιολόγησή της, εφόσον προκύψει ακυρωτική απόφαση για την έγκριση της εναλλακτικής πρότασης Τεχνικού Προγράμματος που υπερψηφίστηκε. Ο "Κλεισθένης" δεν απαγορεύει τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ούτε καθορίζει το είδος της εισήγησης που πρέπει να "συνοδεύει" μια πρόταση περί Τεχνικού Προγράμματος ή Προϋπολογισμού. Απλά, λέει πως πρέπει να υπάρχει εισήγηση.

Συνεπώς, εάν οι Δημοτικοί μας Άρχοντες συνεχίσουν στην ίδια "ρότα", είναι βέβαιο πως θα έχουμε και μια, ανορθολογική, "κόντρα" μεταξύ υπηρεσιών και Δημοτικού Συμβουλίου. Κάτι τέτοιο θα είναι "τροχοπέδη" για οποιαδήποτε σοβαρή προσπάθεια ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού της πόλης.

Δυστυχώς, εφόσον οι παρατάξεις της μειοψηφίας φαίνεται ν' ακολουθούν το.."δόγμα" που αναφέρει πως "Αντιπολίτευση είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε"- αυτό ειπώθηκε, μάλιστα!-, την πρωτοβουλία θα πρέπει να την αναλάβει η Δημοτική μας Αρχή και ο ίδιος ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος θα πρέπει να βρει τρόπο να συμβιβάσει τα πράγματα, δείχνοντας ίσως την "ανωτερότητα" για την οποία μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ψυχογιός.

 

Με "φωνές και με αντάρες" δεν οδηγούμαστε πουθενά, ακόμα και αν κάποιος που φωνάζει έχει απόλυτο δίκιο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Επίσης, πουθενά δεν οδηγούμαστε αν αρχίσουμε- πάλι- την "παρελθοντολογία", τις αλληλοκατηγορίες για "διαφθορά" ή "ανικανότητα", τα χτυπήματα "κάτω από τη μέση" και, εν τέλει, το πολιτικό "ξεκατίνιασμα", ενώ παράλληλα θα κατηγορούμε το "εκλογικό σύστημα" για το αδιέξοδο στο οποίο θα έχουμε περιέλθει!

Ένα "σύστημα" που έχει πολλά "θέματα", αλλά ήταν γνωστό καιρό πριν γίνουν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και δεν αποτελεί, σε καμία περίπτωση, "άλλοθι" για άλλη μια "χαμένη" τετραετία.

 

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε το εξής: Όσοι "ποντάρουν" στην, φαινομενική, "αδιαφορία" των δημοτών για τα τεκταινόμενα -αλλά και στο γεγονός πως οι τελευταίοι είθισται να παίρνουν "θέση" είτε με τον έναν είτε με τον άλλον, ανεξαρτήτως πολλές φορές της ουσίας του εκάστοτε θέματος-, θα βρεθούν μπροστά σε πολύ δυσάρεστες "εκπλήξεις", πολύ πριν από τις επόμενες εκλογές..

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.