Αποψεις

"Κορωνοϊός": Παραίτηση του Ιταλού "Τσιόδρα" με.."μπηχτές"

Ο εικονιζόμενος ονομάζεται Μάουρο Φεράρι και είναι κορυφαίος Ιταλός επιστήμονας, όπως και πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας.

"Πρώην" γιατί παραιτήθηκε, εν μέσω πανδημίας, ενώ σε μακροσκελή του δήλωση κατηγορεί, επί της ουσίας, της Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ίδιο το "σύστημα" για υποκρισία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα», κάνει λόγο για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» και δηλώνει «άκρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19», σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπρόσθετα, στηλιτεύει την ανεπαρκή χρηματοδότηση των επιστημόνων αλλά και «την παντελή απουσία συντονισμού στις πολιτικές παροχής υπηρεσιών υγείας μεταξύ των κρατών-μελών».

Κι εδώ, ακριβώς, είναι το θέμα: Πέρα από τις όποιες "πιέσεις" δέχθηκε ο συγκεκριμένος επιστήμονας λόγω της εθνικότητάς του, καθώς οι Ιταλοί φέρονται λίαν δυσαρεστημένοι από την ευρωπαϊκή πολιτική αντίδραση απέναντι στην πανδημία, είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως ο κ. Φεράρι λέει το αυτονόητο: "Ο Βασιλιάς είναι γυμνός".

Η "εύκολη" λύση και η πραγματική λύση

Όταν έχεις απαξιώσει τα κρατικά συστήματα παροχής υγειονομικών υπηρεσιών σε πολλές χώρες της Ε.Ε., όταν ο τομέας της Υγείας θεωρείται ως "προνομιακός" σε σχέση με τις λεγόμενες "κάθετες ιδιωτικοποιήσεις", όταν δεν έχεις κανένα σχεδιασμό για περιπτώσεις "επιδημιών"..Ε, ναι, τότε πας στην "εύκολη λύση": "Lockdown".

Μάλιστα, υποστηρίζεις πως είναι και μια "τολμηρή", δήθεν, απόφαση ενώ είναι το ακριβώς αντίθετο: Η πιο ασφαλής και, ουσιαστικά, ανέξοδη λύση, υπό την έννοια του πολιτικού, κυρίως, κόστους. 

Πόσο "τολμηρό" είναι άραγε να υποχρεώνεις- καλώς, εδώ που έφθασες..- τους πολίτες να μην "περιφέρονται ασκόπως", με "φόβητρο" πρόστιμα και ποινικές διώξεις; Καθόλου "τολμηρό", πολύ εύκολο και προφανές, όταν δεν έχεις κανένα σχεδιασμό και καμία εμπιστοσύνη στο σύστημα Υγείας.

"Τολμηρό" θα ήταν να έχεις, από καιρό, συνταχθεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, να έχεις δει προσεκτικά τις προειδοποιήσεις του και να έχεις προετοιμαστεί, έστω μέχρις ενός σημείου.

Αυτό θα ήταν μια "πραγματική λύση", με μακροπρόθεσμη εφαρμογή, η οποία θα απεδείκνυε πως όντως ισχύει το "πρώτα ο άνθρωπος". Γιατί, αυτή τη στιγμή, το τελευταίο ηχεί ως "επικοινωνιακό τσιτάτο" που θα χρησιμοποιηθεί την επόμενη, πολύ δύσκολη, μέρα για να γίνει η..δέουσα εκμετάλλευση της κρίσεως..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.