Αποψεις

"Μελόπραμα.."

Δεν μας φτάνει η καραντίνα, έχουμε και τους μελοδραματισμούς..

Κατά τα ειωθότα, δεν μπορούμε ν' αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση ως αυτή που είναι, πρέπει να τη "γαρνίρουμε" με λίγο "συναίσθημα", λίγο "εθνικισμό" και λίγο από "θρησκοληψία"..

Έτσι, αρχίσαμε τις "ηρωοποιήσεις", τις "ανθρώπινες ιστορίες" τύπου "Πως νίκησα τον κορωνοϊό και τον σατανά", τα "δραματικά" ρεπορτάζ και, φυσικά, όλα αυτά "φιλτραρίστηκαν" μέσα από γερές δόσεις σωβινισμού.

Φαίνεται πως κάθε φορά που πρόκειται να περάσουμε μια δοκιμασία, πρέπει ν' "αυτοθαυμαζόμαστε" και να "βαυκαλιζόμαστε", αντί να δούμε πως φθάσαμε σ' αυτό το χάλι..

Γιατί, περί κατάντιας πρόκειται και ουχί, φυσικά, περί επιτυχίας..Ακόμα κι αν κατορθώσουμε, αποκλεισμένοι όντες, να "συγκρατήσουμε" την εξάπλωση του ιού- στόχος που ήδη, εν πολλοίς, έχει επιτευχθεί-, ποιος αλήθεια θα έχει το θράσος να "πανηγυρίσει"..;

Ακόμα και ο απολύτως σεβαστός και ακούραστος κ. Τσιόδρας δεν μπόρεσε να μην "υποκύψει" στον μελοδραματισμό..Απλώς, ο δικός του μοιάζει ειλικρινής και γι' αυτό είναι και ανεκτός, ίσως..

Οι εθνοπατριωτικές, όμως, κορώνες δεν είναι..Ούτε οι "κατασκευές" περί δήθεν "σχεδίου" της Τουρκίας να στείλει "λαθρομετανάστες στην Ελλάδα που ασθενούν από κορωνοϊό", ούτε οι ανεδαφικές συγκρίσεις με άλλες χώρες που, έτσι κι αλλιώς, είναι πολύ πιο ευάλωτες σε πανδημίες τύπου κορωνοϊού.

Η πατριδοκαπηλεία  έχει και όρια που εμείς, φυσικά, τα έχουμε ξεπεράσει προ πολλού, αδυνατώντας να κατανοήσουμε πως δεν είμαστε το "κέντρο του κόσμου", ούτε πράττουμε κάτι το ιδιαίτερο- ακόμα και σ' αυτή την περίοδο που διανύουμε.

Ακολουθούμε- και με λάθη ή παραλείψεις, αν προτιμάτε- τα standard πρωτόκολλα για τη δημόσια υγεία που αφορούν ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν "ανακαλύψαμε την Αμερική", ούτε πρόκειται..

Απλά, θα "λουφάξουμε" για μερικές εβδομάδες ακόμα και μετά θα δούμε, πραγματικά, πόσο "Αρτέμηδες" (φωτογραφία) είμαστε..

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.