Αποψεις

Τρίπολη: Ο..άθλιος δημόσιος χώρος!

Η καραντίνα "ανέδειξε" αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Η πόλη έχει έλλειψη αξιοπρεπών δημοσίων χώρων!

Καθόλου παράξενο πως μόνο Αθηναίοι θα μπορούσαν να δουν την πρωτεύουσα της Αρκαδίας με "καλό μάτι", ως προς το δημόσιο αστικό περιβάλλον. Κι αυτό γιατί η "εικόνα" της Αθήνας, ως προς αυτό το κομμάτι, είναι πολύ πιο άθλια..

Σε σχέση, όμως, με άλλες επαρχιακές πρωτεύουσες της Ελλάδας, η Τρίπολη έχει πολλά μειονεκτήματα. Τα πάρκα της είναι σε κακή κατάσταση, τα δημόσια κτίρια της- όσα έχουν κάποιο ενδιαφέρον..- επίσης και, ως "κορωνίδα", έπεται η κακοδιαχείριση του δημόσιου χώρου από τους πολίτες (κεντρική φωτογραφία, περιβάλλων χώρος Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης, Τρίτη, 19 Μαΐου 2020).

Φυσικά, γίνονται κάποιες προσπάθειες βελτίωσης του αστικού, δημόσιου χώρου αλλά η συνολική εικόνα είναι, ακόμα, πολύ δυσάρεστη. Ο κορωνοϊός καθυστέρησε τις όποιες παρεμβάσεις και, ταυτόχρονα, ανέδειξε τη "γύμνια" της πόλης. Η επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, βέβαια, θα "κουκουλώσει" εν μέρει το πρόβλημα, αλλά η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί σημαντικά στο εγγύς μέλλον.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η τρισάθλια εικόνα που βλέπουμε καθημερινά όσοι περπατάμε από τη μια πλευρά της πόλης στην άλλη, δεν οφείλεται μόνο σε τομείς όπου η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στις δημοτικές αρχές..Οφείλεται και στους πολίτες, οι οποίοι, για κάποιο παράξενο λόγο, όταν επετράπη η, επί της ουσίας, απρόσκοπτη κίνησή τους εντός της πόλης, θεώρησαν "πρέπον" είτε να κάνουν το δημόσιο χώρο "κάδο σκουπιδιών" είτε ν' αφήσουν το.."στίγμα" τους σε δημόσια κτίρια..

Οι.."ειδικοί" αποδίδουν αυτή τη συμπεριφορά στην "ψυχολογική πίεση" της περιόδου που διανύουμε..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.