Αποψεις

Ζητείται... "άνθρωπος"!

Ορμώμενη από τρία γεγονότα, θέλω να καταθέσω την άποψή μου για κάτι, που όλοι βιώνουμε στην καθημερινότητά μας: το ρατσισμό!

 

1ο Γεγονός: Πριν από λίγο καιρό, ολοκληρώθηκαν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Ρίο της Βραζιλίας. Η Ελλάδα μέτρησε αρκετά παραολυμπιακά μετάλλια. Περισσότερα μάλιστα από αυτά στους ΟλυμπιακούςΑγώνες της ίδιας χρονιάς. Διάβασα λοιπόν, ένα κείμενο γραμμένο από τον Θοδωρή Κουνάδη και, οφείλω να ομολογήσω ότι αφενός χάρηκα, που επιτέλους κάποιος έγραψε κάτι για την αλήθεια, αφετέρου προβληματίστηκα, για το πόσο οδυνηρά άτομα έχουμε καταντήσει για όποιο συνάνθρωπό μας "υστερεί" σε κάτι, συγκριτικά με εμάς…

 

2ο Γεγονός: Εχθές, Πέμπτη 29/09, η Τρίπολη αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της κίνησης αλληλεγγύης και εθελοντισμού wheeling 2 help, με χορηγό επικοινωνίας τον "Αρκαδία 93.8". Γέμισε η πλατεία Άρεως από κόσμο και παιδιά, από φορείς που οργάνωσαν ποικίλες εκδηλώσεις και στείλαμε από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας το δικό μας ανθρώπινο μήνυμα!

 

3ο Γεγονός: Διάβασα εχθές πάλι, για την επείγουσα επιστολή, που έστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Aτόμων με Αναπηρία στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τους πλειστηριασμούς οικιών για τα άτομα με αναπηρία, καθώς την Τετάρτη 28/09 θα πραγματοποιούταν πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας ατόμου με αναπηρία, ο οποίος έχει και παιδί με αναπηρία…

 

Συνδέω λοιπόν αυτά τα τρία γεγονότα και αναρωτιέμαι: τι άλλο χρειάζεται επιτέλους, για να γίνουμε όλοι "άνθρωποι"; Γιατί πρέπει ανά διαστήματα, να μας θυμίζει κάποιος το καθήκον μας απέναντι στο συνάνθρωπό μας; Γιατί πρέπει, να δίνουμε αγώνα για το αυτονόητο;

 

Γιατί πρέπει να είμαστε ρατσιστές; Γιατί, αυτό είμαστε, όταν κάνουμε διακρίσεις, είτε μιλάμε για χρώμα, είτε μιλάμε για οικονομική δύναμη, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, επάγγελμα, "ομορφιά" και "ασχήμια", αναπηρία ή οτιδήποτε δεν είναι ακριβώς σαν εμάς!

 

Μπορεί να φταίει, θα μου πείτε, το DNA των Ελλήνων, που ποτέ δεν αποδέχτηκε το "διαφορετικό". Ο πολιτισμός μας όμως, ΔΕ δικαιολογεί τέτοιου είδους ρατσισμούς. 

 

Η ηθική μας δε θα έπρεπε, να μας επιτρέπει το ρατσισμό.

 

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί και ο καθένας ατομικά, να αποβάλλουμε από μέσα μας κάθε ίχνος διάκρισης και ρατσισμού και ας αφήσουμε τον Καιάδα και το "πας μη Έλλην, βάρβαρος" εκεί, που ανήκουν: στην Αρχαία Ιστορία!

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.