Διαφορα

Orange Festival 2017

To ORANGE FESTIVAL 2017 σηκώνει αυλαία από τις 16 Ιουνίου.

 

Το Orange Festival 2017, το πρώτο θεματικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό φεστιβάλ της Ελλάδας, σηκώνει αυλαία για φέτος από τις 16 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μία παλέτα από ποικίλες δράσεις, εκδηλώσεις, αθλοπαιδιές, σεμινάρια, εργαστήρια, μαγειρική, που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την υγεία, την εκπαιδευτική ψυχαγωγία, την διασκέδαση και το πορτοκάλι συνθέτουν ένα πλούσιο πρόγραμμα που εστιάζει γεωγραφικά στην Λακωνία. 

 

Το φεστιβάλ είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πέρσι. Φέτος, έχει κεντρικό μήνυμα "Orange, ΟLA", τονίζοντας την πολύπλευρη και πολύτιμη συμβολή του καρπού στον άνθρωπο και την ποιότητα ζωής του. Το φεστιβάλ και φέτος επιδιώκει να εκμεταλλευτεί τον γόνιμο τόπο, το κλίμα, και την φυσική ομορφιά της Λακωνίας ενεργοποιώντας όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες, τους μαθητές, τους επισκέπτες αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί. 

 

Με διευρυμένες δράσεις πλέον, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ευρώτα, Ανατολικής Μάνης και Σπάρτης. Για πρώτη φορά θα γίνουν δράσεις στην Orangeland, το πρώτο θεματικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πάρκο της χώρας που περιλαμβάνει την σύγχρονη μονάδα παραγωγής χυμού, που μοιάζει περισσότερο με μουσείο και είναι κατάλληλο και έτοιμο για επισκέψεις και περιήγηση. Θεσπίζεται μια συνεργασία με ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης για παιδιά και νέους, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας με προβολές ταινιών για όλη την οικογένεια. Ξεκινά συνεργασία με μία ομάδα Ιατρών, που θα παραδώσουν σεμινάριο για την διατροφική αξία του πορτοκαλιού και το οποίο θα συνοδεύεται με βιωματικά πειράματα που καταδεικνύουν έμπρακτα την αξία του για την ανθρώπινη υγεία. Μεταξύ άλλων, συνεχίζεται η συνεργασία με ακόμη περισσότερους αθλητικούς ομίλους της περιοχής για την συνδιοργάνωση αθλητικών αγώνων και δράσεων για μικρούς και μεγάλους, όπως ο Ναυτικός Όμιλος Λακωνίας με ναυτικούς αγώνες και καθαρισμούς παραλιών, ο Παλαιστικός Σπάρτης προς ημερίδα επίδειξης πάλης, ένα αγώνισμα των αρχαίων Σπαρτιατών, η ομάδα 3Π με ποδηλατοδρομία, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης με κολυμβητικούς αγώνες. Θα διοργανωθεί ένα διήμερο παιδικό Survivor, έκθεση Φωτογραφίας σε σύμπραξη με την ομάδα ΛΕ.ΦΩ.Σ, εργαστήριο με παραμύθια για μικρά παιδιά, τα "Πορτοκαλένια παραμύθια" με την δημοσιογράφο Ιωάννα Νιαώτη και  την Έρση Νιαώτη, βασισμένο στο βιβλίο της πρώτης "9 Παραμύθια και μια Ξύλινη Κουτάλα", και θεατρική παράσταση σε σύμπραξη με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στεφανιάς. Η συνεργασία μας με το "Χαμόγελο του Παιδιού" συνεχίζεται και φέτος, ενώ θα γίνουν και δράσεις στην φιλοσοφία του "Όλοι μαζί μπορούμε" με συλλογή τροφίμων και υγειονομικού υλικού, καλώντας ουσιαστικά τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν σήμερα, πραγματικά ανάγκη.

 

Όλες οι εκδηλώσεις και οι δράσεις πραγματοποιούνται από μία οργανωτική ομάδα που προσφέρει τις υπηρεσίες της εθελοντικά και που εργάζεται στο γκρουπ εταιρειών που δραστηριοποιείται στο πορτοκάλι και τον χυμό, με Μεγάλους Χορηγούς την Orangeland και την εταιρεία "Λακωνικοί Κήποι". Η συμμετοχή και η έλευση σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι ΔΩΡΕΑΝ. 


Γραφείο Επικοινωνίας και Τύπου

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.