Διαφορα

Καταστροφή 50% της παραγωγής κάστανου στην Καστάνιτσα

Πρώιμη ήταν η χρονιά για την Αρκαδία, όπου οι βροχές κατά την περίοδο της ανθοφορίας είχαν ως αποτέλεσμα μειωμένη παραγωγή του κάστανου κατά 40%.

Ο Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αρκαδίας "Η Ένωση" αγόρασε προς 1,8-2,8 ευρώ από τους παραγωγούς, με την υψηλή τιμή να αφορά την κατηγορία Α. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Θανάση Τσιοτίνα, φέτος ήταν λίγα τα μεγάλα μεγέθη και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής ήταν μεσαία.

Στην Καστάνιτσα Αρκαδίας, το χαλάζι κατέστρεψε το 50% της παραγωγής του κάστανου, σύμφωνα με τον παραγωγό Θοδωρή Πεφάνη, ωστόσο οι ποσότητες που συγκομίστηκαν, 100-110 τόνοι, είχαν καλή ποιότητα, ενώ παρατηρήθηκε μείωση της καρπόκαψας που βάλλει τον καρπό τα τελευταία χρόνια. Η τιμή που αγόρασαν οι έμποροι, σύμφωνα με τον ίδιο, διαμορφώθηκε στα 2,2-2,5 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ πέρσι ήταν 1,8-2,2 και μόνο προς το τέλος της συγκομιδής έπιασε 2,5 ευρώ το κιλό.

 

ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.