Διαφορα

ΑΡΚΑΔΙΑ: Απρόβλεπτη η ζημιά στα σύκα

Τεράστιο το πρόβλημα της καρπόπτωσης.

Απρόβλεπτη εξέλιξη είχε τελικά η παραγωγική χρονιά σύκων στη Νότια Πελοπόννησο και ειδικότερα στην Αρκαδία, καθώς ενώ όλοι περίμεναν ότι οι κόποι τους φέτος θα απέδιδαν καρπούς, σήμερα δεν μπορούν ακόμη να προσδιορίσουν το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι της ΣΥΚΙΚΗ, θέλοντας να προλάβουν τα χειρότερα, ζήτησαν την παρουσία της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας, ώστε να πιστοποιηθεί η ζημιά από την καρπόπτωση και να καταγραφεί.

«Το πρόβλημα της μηδενικής γονιμοποίησης δεν αφορά μόνο τη Μεσσηνία, τη Λακωνία και την Αρκαδία, αλλά και την Εύβοια», τονίζει ο πρόεδρος της ΣΥΚΙΚΗ, Παναγιώτης Παπαγεωργίου. «Το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ετοιμαζόμαστε να στείλουμε έγγραφο στον ΕΛΓΑ, ώστε να αποτιμήσει τη ζημιά και να την αποζημιώσει».

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.