Διαφορα

winamp wmp real qt

Παράλιο Άστρος... αλά Παρίσι με "λουκέτα αγάπης"! (photos)

Μπορεί τα λουκέτα της αγάπης να τα έχουμε συνδέσει με τη γέφυρα Pont Des Arts στο Παρίσι ή με τη γέφυρα της Αγάπης στη Σερβία, από όπου ξεκίνησε και ο "θεσμός", αλλά πλέον και η Ελλάδα έχει τα δικά της μέρη με λουκέτα ερωτευμένων.

Λουκέτα, μικρά και μεγάλα, αρχίζουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο Παράλιο Άστρος, ενώ στις κλειδαριές που έχουν επάνω τους είναι χαραγμένα τα αρχικά ονομάτων, καθώς και ημερομηνίες.

Τι είναι το "love locks":

Τα love locks ξεκίνησαν στις αρχές του 2000 και σκοπό έχουν το συμβολικό "κλείδωμα" της αγάπης σε όλες τις μορφές της.

Αυτό γίνεται με την τοποθέτηση ενός λουκέτου συνήθως στην γέφυρα ενός ποταμού ή λίμνης και το ρίξιμο των κλειδιών στο νερό.

Οι τολμηροί που πιστεύουν στο "για πάντα" ή το εύχονται, κρεμάνε κλειδαριές με χαραγμένα τα αρχικά τους, σε σχήμα καρδιάς, με μηνύματα, ημερομηνίες, ευχές και κορδελάκια και πετάνε συμβολικά κάπου το κλειδί για να μην ξεκλειδώσει η αγάπη τους.

Ο θεσμός αυτός όπου εφαρμόστηκε εξελίχθηκε ραγδαία, με αποτέλεσμα να γίνεται πόλος έλξης χιλιάδων τουριστών.

Φέτος το Παράλιο Άστρος βλέπουμε να έχει εμπνευστεί αρκετά από το εξωτερικό, καθώς ο πεζόδρομος έχει στολιστεί με πολύχρωμες ομπρέλες, όπως στο Παρίσι και την Πορτογαλία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.