Διαφορα

Τρίπολη: Το "μπότοξ" έγινε, τα σημάδια όμως έμειναν... (photos)

Στην Τρίπολη πολλάκις μας έχει απασχολήσει η αισθητική της εικόνας, που παρουσιάζει η αρκαδική πρωτεύουσα, αλλά και πρακτικά της προβλήματα, που δυσκολεύουν την καθημερινότητά μας...

Το 2013 ολοκληρώθηκε, επιτέλους, η ανάπλαση της πλατείας Άρεως βάζοντας έτσι τέλος σε ένα έργο, το οποίο για χρόνια απασχολούσε τους Τριπολίτες αφενός σε θεωρητικό επίπεδο, αφετέρου επί του πρακτέου.

Δεν πέρασαν, όμως, πολλοί μήνες και η καινούρια όψη της μεγαλύτερης πλατείας της Τρίπολης άρχισε να γεμίζει "πληγές", καθώς κάποιες πλάκες άρχισαν να σπάζουν. Το θέμα είχε συζητηθεί και σε δημοτικά συμβούλια της τότε εποχής (υπενθυμίζουμε, πως το εν λόγω διάστημα τελούσε δήμαρχος Τρίπολης ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης), με τον τότε δημοτικό σύμβουλο, κ. Τάσο Κακλαμάνο, να ζητά από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου "εξηγήσεις" επί του θέματος.

Σχεδόν έξι χρόνια μετά -και ενώ τα σημάδια "γήρανσης" της πλατείας Άρεως τακτοποιούνταν προχείρως από τη μετέπειτα δημοτική αρχή του κ. Δημήτρη Παυλή και ξαναεμφανίζονταν- η όψη της πλατείας ήρθε επιτέλους στα "ίσα" της.

Αφού πέρασε η προεκλογική περίοδος για την τοπική αυτοδιοίκηση -αλλά κυρίως κατά τη διάρκεια αυτής- άρχισαν να μπαλώνονται άρον άρον λακκούβες στους δρόμους της Τρίπολης και να ασφαλτοστρώνονται εκ νέου ολόκληρα οδικά τμήματα της πόλης.

Μετά την εκλογή της νέας δημοτικής αρχής του κ. Κώστα Τζιούμη, έγιναν διορθωτικές παρεμβάσεις στην πλατεία Άρεως, της οποίας οι πλάκες εξακολουθούν να σπάζουν, καθώς από αυτή διέρχονται βαρέα οχήματα για τον ανεφοδιασμό των καταστημάτων, που λειτουργούν σε αυτήν. 

Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν βελτιώσει κατά πολύ το πρακτικό κομμάτι της πλατείας, αλλά όχι και τόσο το αισθητικό, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες ή αν κάνετε οι ίδιοι μία βόλτα στον χώρο, όπου βρισκόταν το σαράι του Πασά...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.