Διαφορα

Κτηματολόγιο: Η προθεσμία εξέπνευσε, έρχονται πρόστιμα!

Οποιος ιδιοκτήτης καθυστερήσει και έχει μεγαλύτερη περιουσία θα πληρώσει μεγαλύτερο πρόστιμο από έναν άλλο που έχει μικρότερη.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 θα αρχίσουν να ενεργοποιούνται τα νέα κλιμακωτά πρόστιμα που θα επιβάλλονται στους ιδιοκτήτες που δεν δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. 

Τα πρόστιμα θα υπολογίζονται με βάση την αξία του ακινήτου και τον χρόνο καθυστέρησης. Αυτό τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το Κτηματολόγιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι η αξία των ακινήτων θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές τιμές που ισχύουν για κάθε περιοχή. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεν ξεκαθάρισε το πότε ακριβώς θα ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα. Προειδοποίησε ωστόσο τους ιδιοκτήτες ακινήτων πως έχουν όλο τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να δηλώσουν στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους.

Διαβάστε ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.