Διαφορα

Άνοιξε η πλατφόρμα για χορήγηση επιδόματος γέννησης

Πώς να κάνετε αίτηση.

Ξεκίνησε η λειτουργία της πλατφόρμας epidomagennisis.gr, όπου οι νέοι γονείς θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος γέννησης παιδιού.

Χθες, δημοσιεύθηκε η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση της αρμόδιας υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνας Μιχαηλίδου, του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη, του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια και του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, η οποία καθορίζει τη διαδικασία χορήγησης επιδόματος γέννησης (ΦΕΚ Β΄ 490).

Η αίτηση για τη χορήγηση του επιδόματος θα υποβάλλεται είτε στην εφαρμογή επιδόματος γέννησης τέκνου του ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα www.epidomagennisis.gr, είτε μέσω της ψηφιακής δήλωσης γέννησης, για τα παιδιά που γεννιούνται σε μαιευτήρια ή νοσοκομεία. Βέβαια, στην παρούσα φάση, η διαδικασία της ψηφιακής δήλωσης γέννησης θα λειτουργήσει πιλοτικά σε 15 μαιευτήρια και νοσοκομεία της χώρας, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί.

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.