Διαφορα

Πώς θα μπείτε στο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον του Σεπτεμβρίου

Οπως όλα δείχνουν και η μεσαία τάξη θα μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις.

Πολύ περισσότεροι θα είναι οι φετινοί δικαιούχοι του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον» που θα έρθει τον Σεπτέμβριο, καθώς το υπουργείο Περιβάλλοντος θα μειώσει τις εισοδηματικές κατηγορίες από 7 σε 5, ενώ θα αυξηθεί το… ταβάνι των οικονομικών κριτηρίων – πράγμα που σημαίνει ότι πλέον και η μεσαία τάξη θα μπορεί να προχωρήσει σε παρεμβάσεις.

Οπως αναφέρουν υψηλόβαθμες πηγές του υπουργείου, από το 2021 και μετά αναμένεται μαζικό κύμα ανακαινίσεων τόσο σε κατοικίες όσο και σε δημόσια κτίρια, αφού η χώρα θα λαμβάνει ετησίως περί τα 2-3 δισ. ευρώ για λίφτινγκ των υποδομών.

Σύμφωνα με τα όσα εξηγούν οι ίδιες πηγές, στο προηγούμενο πρόγραμμα, ιδιοκτήτες κατοικιών με ατομικό εισόδημα έως και 10.000 ευρώ ετησίως ή οικογενειακό εισόδημα έως και 20.000 ευρώ λάμβαναν ποσοστό επιδότησης εργασιών έως και 70%. 

Αντίστοιχα, οι τελικοί δικαιούχοι με ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 40.000 και οικογενειακό έως 50.000 ευρώ λάμβαναν προνομιακό δάνειο για το 100% του κόστους των εργασιών. Αυτό που τώρα θα αλλάξει είναι η αύξηση του ανώτατου εισοδήματος των ιδιοκτητών που κρίνονται δικαιούχοι των επιδοτήσεων, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 70.000 ευρώ.

Διαβάστε τη ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.