Διαφορα

Το πρώτο εγκεκριμένο φάρμακο κατά Covid-19 κυκλοφόρησε η Ρωσία

Πάνω από 10 χώρες το έχουν ζητήσει.

Φάρμακο που πήρε έγκριση για τη θεραπεία του κορωνοϊού κυκλοφόρησε η Ρωσία την Πέμπτη, καθώς ο αριθμός των λοιμώξεων ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο.

Οπως μεταδίδει το Reuters, οι πρώτες παραδόσεις του νέου αντιικού φαρμάκου Avifavir έγιναν σε ορισμένα νοσοκομεία της χώρας, ανακοίνωσε το κρατικό ταμείο RDIF, το οποίο έχει χρηματοδοτήσει τις δοκιμές και έχει μερίδιο 50% στην κατασκευάστρια του φαρμάκου, ChemRar.

Το υπουργείο Υγείας ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου στο πλαίσιο μίας ειδικής, ταχείας διαδικασίας, ενώ οι κλινικές δοκιμές, που διήρκεσαν μικρότερη χρονική περίοδο και έγιναν σε λιγότερους ανθρώπους από ό,τι σε άλλες χώρες, ήταν ακόμη σε εξέλιξη.

Ο επικεφαλής του RDIF, Kirill Dmitriev, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα στο Reuters ότι σχεδιάζεται να παράγεται αρκετή ποσότητα του φαρμάκου, έτσι ώστε να δίνεται ως θεραπεία σε περίπου 60.000 άτομα τον μήνα.

Ο Dmitriev σήμερα δήλωσε ότι περισσότερες από 10 χώρες έχουν υποβάλει αιτήματα για να προμηθευτούν το Avifavir.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.