Διαφορα

2019: Μειωμένο αλλά μεγάλο το ποσοστό "φτώχειας"

To 2019, ωστόσο, μειώθηκε το ποσοστό όσων απειλούνται με φτώχεια στην Ελλάδα.

 Ειδικότερα, στο 30%, το χαμηλότερο ποσοστό της τελευταίας πενταετίας, περιορίστηκε κατά τη διάρκεια του 2019 το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή σε κοινωνικό αποκλεισμό. Περίπου 180.000 «διέφυγαν» από τη συγκεκριμένη στατιστική μέσα στο 2019, καθώς ξεπέρασαν το σχετικό εισοδηματικό όριο, το οποίο μάλιστα κινήθηκε αυξητικά.

Το "κατώφλι" της φτώχειας ορίστηκε στα 4.917 ευρώ για τον εργένη με βάση τα στοιχεία του 2019 και στα 10.326 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια.

Από την ετήσια έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ προκύπτουν χρήσιμα συμπεράσματα, όπως το γεγονός ότι η καλύτερη εκπαίδευση μειώνει τον κίνδυνο της φτώχειας, ενώ η πλήρης απασχόληση εξασφαλίζει σχεδόν διπλάσιες πιθανότητες να αποφύγει κάποιος τον κίνδυνο της φτώχειας συγκριτικά με τη μερική απασχόληση. Εξαιρετικά αποτελεσματικά αποδείχθηκαν και το 2019 τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής αλλά και οι συντάξεις, καθώς μείωσαν δραματικά τα ποσοστά του κινδύνου της φτώχειας.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.