Διαφορα

Αντιδρούν οι πυροσβέστες σε νομοσχέδιο

Καταγγέλλουν ότι καταργεί το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία.

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών απαιτεί την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου και αντιδραστικού νομοσχεδίου για τις "δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις" που κατατέθηκε χτες στη Βουλή.

Σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο, θα είναι πλέον ποινικό αδίκημα να διεκδικούν οι εργαζόμενοι καλύτερες συνθήκες εργασίας, δουλειά με δικαιώματα, κοινωνική ασφάλιση, μόρφωση για τα παιδιά τους, δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης στην υγεία και γενικά ότι βελτιώνει τις συνθήκες ζωής τους. 

Είναι πια γνωστή η τακτική και αυτό δείχνει και η εμπειρία πολλών ετών, η αφαίρεση δικαιωμάτων πάντα να συνοδεύεται με κατασταλτικά μέτρα. Σε συνέχεια λοιπόν της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των νέων μέτρων που αναμένονται από το φθινόπωρο, η κυβέρνηση θωρακίζει με αυτό τον τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας απέναντι στη δικαιολογημένη λαϊκή οργή που γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν θα αργήσει να ξεσπάσει.

Με περίσσια προκλητικότητα προτάσσουν ως δικαιολογία τη προστασία των ατομικών και κοινωνικών ελευθεριών, την διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής και της παρεμπόδισης κυκλοφορίας των πολιτών. Έχουν οι ίδιοι φροντίσει, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με το νομοθετικό έργο τους, να διαλύσουν την κοινωνικοοικονομική ζωή των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και αφορά την καταστολή και τρομοκράτηση του λαϊκού κινήματος και μόνο. Το επόμενο διάστημα  και σε συνέχεια των μέτρων που πέρασαν εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την υγειονομική κρίση, έρχεται νέα αντιλαϊκή καταιγίδα εναντίων όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικά για εμάς τους ένστολους που οι τρόποι διεκδικήσεων είναι έτσι κι αλλιώς περιορισμένοι, τα πράγματα θα είναι ακόμα πιο δύσκολα. Όλο και περισσότερο γίνεται πιο ενεργή η συμμετοχή μας στις κατασταλτικές ενέργειες, ενώ οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες δεν φαίνεται να θέλουν να χαλάσουν το πολύ όμορφο και συναινετικό κλίμα που συνοδεύει τις συναντήσεις και τις φωτογραφίσεις με πολιτειακούς παράγοντες.

Εμείς οι πυροσβέστες δεν πρέπει να σταθούμε απέναντι στο εργατικό και λαϊκό κίνημα που αγωνίζεται κόντρα στις πολιτικές που πλήττουν όλους τους εργαζόμενους, γιατί στην πλάτη των πυροσβεστών έχουν δοκιμαστεί και εφαρμόζονται όλες οι αντεργατικές πολιτικές, όπως η εντατικοποίηση της εργασίας, απλήρωτη υπερεργασία, χωρίς μέτρα προστασίας κ.α.

Γι’ αυτό καλούμε όλους του εργαζόμενους στο Πυροσβεστικό Σώμα να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ώστε να μην περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Να μην επιτρέψουμε να μπει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας να διεκδικούμε μια καλύτερη ζωή και να μην παραδώσουμε μόνοι μας το μόνο όπλο που έχουμε σαν εργαζόμενοι. Οι φωνές μας συνάδελφοι ακούγονται και πιάνουν τόπο και αδιάσειστη απόδειξη η προσπάθεια από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων να περιορίσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και να φιμώσουν το λαϊκό κίνημα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.