Προορισμοι

Πελοπόννησος: Φθηνός προορισμός με περιθώρια ανάπτυξης

Η γεωγραφική περιφέρεια της Πελοποννήσου παραμένει ένας φθηνός τουριστικός προορισμός. 

Η μέση τιμή ανά βράδυ ενός δίκλινου (σύμφωνα με έρευνα της “Ε” στη σελίδα bookingk.com) αγγίζει τα 96 ευρώ, ενώ για το ίδιο διάστημα η μέση τιμή στις Κυκλάδες είναι 145 ευρώ, στα Ιόνια Νησιά 115, στα Δωδεκάνησα 114, στην Κρήτη 109 και στη Χαλκιδική 125 ευρώ.

 

Αν στο κόστος διαμονής προστεθεί για τα νησιά και το κόστος μετακίνησης με το πλοίο, γίνεται αντιληπτό ότι η Πελοπόννησος παραμένει ένας ελκυστικός προορισμός για τα “πληγωμένα” από την κρίση πορτοφόλια της Αττικής.

 

Αναλύοντας τα στοιχεία, διαπιστώνουμε ότι στην Πελοπόννησο 1 στα 5 δωμάτια (20%) ενοικιάζεται σε τιμή μικρότερη από 50 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις Χαλκιδική είναι μόλις 3% και στις Κυκλάδες είναι 7,2%.

 

Η επικρατούσα τιμή των δίκλινων δωματίων, τόσο στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο όσο και στους ακριβότερους προορισμούς, κυμαίνεται μεταξύ 50 και 100 ευρώ. Η διαφορά είναι όμως ότι, ενώ στη Μεσσηνία και την Πελοπόννησο μόλις το 7% των δίκλινων δωματίων νοικιάζεται πάνω από 200 ευρώ τη βραδιά, στις Κυκλάδες το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 30%, στα Δωδεκάνησα το 14,1% και στα Ιόνια νησιά το 13%.

 

Η ανάγνωση και αυτών των στοιχείων επιβεβαιώνει όσους υποστηρίζουν αφενός ότι η Πελοπόννησος έχει μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και, αφετέρου, ότι η γεωγραφική περιφέρεια έχει ανάγκη από ποιοτικά καταλύματα για επισκέπτες υψηλού εισοδήματος.

 

Αναλυτικά, τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάζονται ταξινομημένα στους σχετικούς πίνακες.

 

Πηγή: pelopinnisosnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.