Προορισμοι

Λεβίδι... ένα χωριό αποκάλυψη στο κέντρο της Πελοποννήσου! (photos)

Όλες οι εποχές εδώ είναι υπέροχες, όμως το χιονισμένο χειμωνιάτικο τοπίο μένει στην μνήμη ως εικόνα του απόλυτου κάλλους!

Στην Βορειοανατολική Αρκαδία, εμφανίζεται ξαφνικά μετά από μια στροφή του δρόμου Τρίπολης - Ολυμπίας, νωχελικά απλωμένο σε μια πλαγιά του μαγικού δάσους του Μαινάλου και πάνω σε δυο τρία γειτονικά λοφάκια, το πανέμορφο Λεβίδι.

Προς ανατολή και βορρά μεσολαβούν το πρώτο και δεύτερο Ορχομένιο πεδίο μέχρι το Αρτεμίσιο και τα βουνά της Κορινθίας και αυτό καθορίζει το ξηρό κλίμα του -μηδέν υγρασία- ιδανικό για όσους έχουν προβλήματα υγείας.

Τα καλοκαίρια στο Λεβίδι είναι δροσερά και οι χειμώνες γοητευτικοί.

Το Μαίναλο βρίσκεται ακριβώς από πάνω του και με τα έλατά του δημιουργεί ένα καταπράσινο πανέμορφο περιβάλλον, ασυναγώνιστα υγιεινό. Η κλίση της κωμόπολης επιτρέπει το ταξίδεμα του ματιού σε μακρινές αποστάσεις, έτσι που να το ξεκουράζει και να βοηθά στην ψυχική ηρεμία.

Δείτε φωτογραφίες από το όμορφο Λεβίδι ΕΔΩ

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.