Προορισμοι

Κυπαρισσία το... λιμάνι των Αρκάδων

Λεγόταν και Αρκαδιά, από τους πολλούς Αρκάδες που αναγκάστηκαν να αφήσουν την κακοτράχαλη γη τους.

Στην Πελοπόννησο, στο νομό Μεσσηνίας, στο νοτιοδυτικό τμήμα, βρίσκεται η Κυπαρισσία, έδρα του Δήμου Τριφυλλίας. Παραθαλάσσια πόλη, με 7.728 κατοίκους, είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, καθώς απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω, γνωστό με το όνομα «Ψυχρό», και βρέχεται από τον Κυπαρισσιακό κόλπο και το Ιόνιο πέλαγος.

Στην αρχαιότητα, η Κυπαρισσία ονομαζόταν «Κυπαρισσίεντας» και ανήκε στο βασίλειο της Πύλου του Νέστορα ενώ διέθετε δικό της νόμισμα το 199 π.Χ. 

Γύρω στο 10ο με 11ο αιώνα, η Κυπαρισσία λεγόταν Αρκαδιά, από τους πολλούς Αρκάδες που αναγκάστηκαν στους δύσκολους καιρούς να αφήσουν την κακοτράχαλη γη τους. 

Το σημερινό της όνομα οφείλεται στον Οθωνα. Κατά κάποιους, το οφείλει στα πολλά κυπαρίσσια, και κατ' άλλους στον Κυπάρισσο, γιο του Μινύα, ήρωα της ελληνικής μυθολογίας, καλός κυνηγός και φίλος του θεού της μουσικής και του φωτός, του Απόλλωνος.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.