Προορισμοι

Η παράδοση και το μέλλον στα Λαγκάδια

"Πρέπει να ξέρεις τα μυστικά περάσματα, το πάνω και το κάτω χωριό, ώστε να συναισθανθείς έστω και λίγο την ιστορία αυτού του πανέμορφου τόπου". 

Εκτενές αφιέρωμα στο πανέμορφο χωριό των Λαγκαδίων έκανε η εφημερίδα Καθημερινή με αφορμή και τις επερχόμενες εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα και για τις οποίες μίλησε στον "Αρκαδία 93.8" ο πρόεδρος της πολιτιστικής κίνησης "Άνθη της Πέτρας", Γιάννης Τσιαούσης

"Είμαστε στην καρδιά τής άλλοτε ακμάζουσας ορεινής Αρκαδίας. Το χωριό μοιάζει ζωντανό, αλλά οι «παλιοί» μιλούν με αριθμούς", αναφέρεται στο δημοσίευμα

Και προστίθεται: "Το χωριό ώς τον Μεσοπόλεμο είχε 7.500 κατοίκους, σήμερα μετά βίας 180. Το σχολείο είχε 350 μαθητές, σήμερα κρατάει μόνο το Δημοτικό. Η ακμή ήταν τα χρόνια 1880-1910, πριν αρχίσει η μετανάστευση στις ΗΠΑ. Βλέπει, όμως, κανείς και μεγάλα αρχοντικά χτισμένα μετά το 1920, ίσως με εμβάσματα. Ωστόσο, η αρχοντιά της πέτρας υποβάλλει και σήμερα. 

Την επομένη της αναχώρησής μου, θα άρχιζαν τα εργαστήρια με πρακτική άσκηση στη λιθοξοΐα, που φέτος έχουν θέμα την κατασκευή φούρνου και την κατασκευή καλντεριμιού".

Διαβάστε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.