Σαν Σημερα: Προσωπα

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Αλέξης Γεωργούλης

Ο Αλέξης Γεωργούλης είναι Έλληνας ηθοποιός, γεννημένος στις 6 Οκτωβρίου 1974.

Είναι τελειόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας Γεωργούλη. Ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης πρακτορείου Προ-Πο ενώ η μητέρα του ήταν νηπιαγωγός. Ως μικρό παιδί τον χαρακτήριζαν η ζωηράδα και η υπερκινητικότητα.

Ο ίδιος θυμάται: "Δυο φορές με έδιωξαν από το νηπιαγωγείο".

Τα πρώτα χρόνια του Αλέξη Γεωργούλη στο Δημοτικό Σχολείο κυλούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Στο Γυμνάσιο αποφασίζει να γίνει πρωταθλητής της πάλης, γι'αυτό γράφεται στην ομάδα πάλης και έχει ως στόχο ένα μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Παράλληλα έκανε μαθήματα φωνητικής με τον Ν. Παναγιωτόπουλο και την Ελένη Λιώνα. Από το 1988 μέχρι το 1992 έκανε μαθήματα κλασσικής και μπλουζ κιθάρας στο Ωδείο Λάρισας.

Αποφάσισε να δώσει εξετάσεις προκειμένου να περάσει στο Μαθηματικό Τμήμα αλλά πέρασε στο Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης για να σπουδάσει πολιτικός μηχανικός. Ενάμιση χρόνο μετά πήρε μεταγραφή για το Πολυτεχνείο Αθήνας.

Μέχρι τα 22 του δεν υπήρχε η παραμικρή σκέψη στο μυαλό του να γίνει ηθοποιός. Προς το τέλος των σπουδών του στο Ε.Μ.Π, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την υποκριτική.

Έτσι παρακολούθησε μαθήματα στο θεατρικό εργαστήρι "Θεατρική Τέχνη" στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Βασίλη Διαμαντόπουλου "Ίασμος" και από το 1996 μέχρι το 2000 στο θέατρο των "Αλλαγών".

Το 1997 συμμετείχε στην "Κάρμεν" με την ομάδα χορού "Αιρέσις" και στην "Επιστροφή" σε σκηνοθεσία του Γ. Μπαγουρδή. Έπαιξε στις τηλεταινίες "Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων", "Αγγέλιασμα" και το 1999 στην ταινία μικρού μήκους "Του κανενός το ρόδο" σε σκηνοθεσία του Γιάννη Γαλανούλη.

Το 2001 πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους: "Αύριο θα είναι αργά" της Λάγιας Γιούργου και "Η Φούσκα" του Νίκου Περάκη και σκηνοθέτησε μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Από την άλλη πλευρά". Επίσης, έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά του Mega Channel "Είσαι το ταίρι μου", σε σενάριο Λευτέρη Παπαπέτρου καθώς και στην θεατρική παράσταση "Τα λέμε" του Λάκη Λαζόπουλου.

Τον χειμώνα του 2003 έπαιξε στο θέατρο Δημήτρης Χορν στην παράσταση "Το σπίτι φεύγει" σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή .Την ίδια χρονιά, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και σκηνοθέτησε στην Πειραματική Σκηνή το έργο, "Καλή Τύχη" του Β. Κατσικονούρη. Επίσης συμμετείχε και στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου "Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου" μαζί με την Θεοφανία Παπαθωμά.

Τη σεζόν 2003-2004 πρωταγωνίστησε στην σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου "Όνειρο ήταν" που προβλήθηκε στην ΝΕΤ και συμμετείχε στην ταινία των Ρέππα - Παπαθανασίου "Οξυγόνο".

Στο θέατρο υποδύθηκε τον Τζίμι Πόρτερ στο έργο του Τζον Όσμπορν "Οργισμένα νιάτα" που ανέβηκε στο θέατρο Κιβωτός. Στο ίδιο θέατρο το 2004 ανέβηκε και το έργο τον Νιλ Λάπιουτ "Η μορφή των πραγμάτων" σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Τη χρονιά 2004-2005 επέστρεψε στο Mega και πρωταγωνίστησε στη σειρά του Λευτέρη Καπώνη "Εραστής Δυτικών Προαστίων" μαζί με την Μαριλίτα Λαμπροπούλου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αρβανίτη. Στο θέατρο κράτησε το ρόλο του Αρμάνδου Ντυβάλ σε μια διασκευή του κλασικού έργου "Η κυρία με τις καμέλιες". Τη διασκευή έκανε ο Άκης Δήμου και το έργο ανέβηκε με τον τίτλο "Η Μαργαρίτα Γκωτιέ ταξιδεύει απόψε", με συμπρωταγωνίστρια την Πέμυ Ζούνη σε σκηνοθεσία Αντώνη Καλογρίδη.

Τη χρονιά 2005-2006 ο Αλέξης Γεωργούλης είχε διπλό ρόλο στην τηλεόραση. Υπέγραψε μαζί με την συγγραφέα και ηθοποιό Σόνια Μηλιώνη [που είχε παίξει την αγαπημένη του στη σειρά "Είσαι το ταίρι μου", την οποία τελικά "παράτησε" για χάρη της "Στέλλας" (Βίκυ Σταυροπούλου)] το σενάριο της σειράς "Κινούμενη Άμμος", πρωταγωνιστώντας σε αυτή. Η σειρά προβλήθηκε στον Alpha σε σκηνοθεσία της Μύρνας Τσάπα. Παράλληλα περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα με την κωμωδία του Jan De Hartog "Νυφικό Κρεβάτι" σε διασκευή των Αλέξανδρου Ρήγα/Δημήτρη Αποστόλου και σκηνοθεσία του Κώστα Τσιάνου. Συμπρωταγωνίστριά του ήταν η Ρένια Λουιζίδου. Στον κινηματογράφο πρωταγωνίστησε στην ταινία "Λιούμπη"[7] της Λάγιας Γιούργου.

Τη χρονιά 2006-2007 ο Αλέξης συνέχισε στην περιφέρεια την επιτυχία που γνώρισε με το έργο "Νυφικό Κρεβάτι". Έκλεισε το θέατρο "Αθηνών" και ηγείται μέχρι σήμερα ενός θιάσου στην Αθήνα. Συμπρωταγωνίστησε μαζί του η Φαίη Ξυλά και σκηνοθέτησε ο Βασίλης Μυριανθόπουλος. Στο τέλος της σεζόν έδωσε 5 παραστάσεις στην Κύπρο - Λευκωσία και Λεμεσό.

Τη σεζόν 2007-2008 ο Αλέξης πρωταγωνίστησε στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Ένας μήνας και κάτι, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Θωμόπουλου, όπου υποδύθηκε τον Ανδρέα Μαραγκό, ο οποίος γιατρεύει την Άννα Κονταξή (Ζέτα Δούκα) από το κώμα στο οποίο βρίσκεται μετά από ένα σοβαρό τροχαίο, την ερωτεύεται και τελικά την παντρεύεται.

Το καλοκαίρι του 2007, του δόθηκε η ευκαιρία να συμπρωταγωνιστήσει με τη Νία Βαρντάλος και τον Ρίτσαρντ Ντρέιφους στην ταινία My life in Ruins (Έρωτας αλα Ελληνικά), του σκηνοθέτη Donald Petrie και με παραγωγούς τον Τομ Χανκς και τη Ρίτα Γουίλσον. Γυρίσματα της ταινίας έγιναν και στην Ελλάδα, στην αρχαία Ολυμπία, στους Δελφούς και στην Ακρόπολη.

Τον Μάϊο του 2016 συμμετείχε μαζί με ένα μεγάλο καστ από Έλληνες και ξένους ηθοποιούς στην ταινία "The Durrells", η οποία αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Durrell που, μετά τον θάνατο του σύζυγου και πατέρα και την απώλεια όσων χρημάτων είχαν, εγκαταστάθηκε μόνιμα στο ελληνικό νησί του Ιονίου την περίοδο 1935-1939.

 

Πηγή: wikipedia.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.