Διαφορα - To know us better

Μία... πόλη μετράει τ' Άστρα!

Κάθε καλοκαίρι, η Τρίπολη δίνει ραντεβού σε  ένα μαγαζί – σημείο αναφοράς!

 

Γι' αυτούς που θέλουν ένα γρήγορο εσπρεσάκι, για τη συζήτηση της παρέας που απαιτεί μπύρα με τα… συναφή, αλλά και για ένα κοκτέιλ κάτω από τα αστέρια, το "Kallisto Lounge Bar & Bistro" είναι εδώ, από το πρωί έως… αργά το βράδυ! 

 

 

To "Kallisto" πρωτοεμφανίστηκε στη ζωή της Αρκαδικής πρωτεύουσας κάπου το 1991. Τα χρόνια πέρασαν, τα ονόματα άλλαξαν, όμως το 2013, έκανε come back με ένα team ιδιοκτητών, που ήθελαν να δημιουργήσουν κάτι διαφορετικό στην πόλη.

 

 

Πίσω από το όνομά του, επικρατεί ένας μύθος. Βγάλτε κόλλα - χαρτί και σημειώστε ένα story που ζηλεύουν και οι "Οικογενειακές Ιστορίες"! Περιληπτικά το γράφω. H Καλλιστώ, κόρη του βασιλιά Λυκάονα της Αρκαδίας, έμεινε έγκυος από το Δία και γέννησε τον Αρκάδα, κάτω από ένα πλατάνι. Η Ήρα την έκανε αρκούδα (κάποιες -  κάποιες , καίτε ένα αμάξι και νομίζετε ότι κάτι κάνετε…).

 

 

Μεγαλώνοντας ο Αρκάδας, κυνηγούσε στα δάση. Βλέπει να τον πλησιάζει μια μέρα η αρκούδα και πήγε να την σκοτώσει. Ε, και τότε ο Δίας που δεν άντεξε τον πόνο της μητροκτονίας, μετέφερε μητέρα και γιο στον ουρανό και τους μεταμόρφωσε σε αστερισμούς, στη Μικρή και Μεγάλη Άρκτο, αντίστοιχα, για να χαίρονται εκεί αιώνια τις νύχτες (κι έζησαν αυτοί καλά κ.λ.π.).

 

 

Μυθικό το όνομα, μυθικά και τα κοκτέιλ που διαθέτει το "Kallisto". Πάνω από 24 διαφορετικά είδη μπορείτε να απολαύσετε σε ένα cocktail list που έχει επιμεληθεί ο Παναγιώτης Γκοβάτσος. Και ναι, είναι ένα κι ένα…

 

 

Πάντα ήθελα, έστω και για μία ωρίτσα, να γίνω bartender (σας μιλάω με καημό, με σπαραγμό, για τόσες τρέλες που νοσταλγώ).  Ε, έσκασε η πρόταση, εγώ είπα με αυτοθυσία κι αυταπάρνηση το μεγάλο "ναι"  (γιατί όλοι αξίζουμε μια θέση πίσω από την μπάρα) κι έβαλα τα ρούχα της δουλειάς, για να βγει το μεροκάματο…

 

 

Εντάξει, είναι δύσκολο. Αντικειμενικά. Όχι, σαν την πυρηνική φυσική (αν και μοιάζει λίγο). Αλλά αντικειμενικά, είναι δύσκολο! Όμως, δεν πελάγωσα. Γιατί ούτε έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις συνεργάτες είχα για την παραγωγή των πιο δροσερών cocktail που φτιάχτηκαν ποτέ!

 

 

Γεύση εξωτική, με ρούμι, λικέρ και χυμούς φρούτων! Όλα αυτά συνθέτουν το "ZOMBIE", ένα cocktail που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το δοκίμασαν για πρώτη φορά, στα τέλη του 1934, πελάτες ενός εστιατορίου στο Hollywood! Με τα... "μαγικά" του Παναγιώτη, το ποτό ετοιμάστηκε με επιτυχία!

 

 

Όσο για το "SKYFALL" ; Πρόκειται για το ποτό – πηγή δύναμης που θα επέλεγε κι ο James Bond, ανετότατα… Ο Θάνος έβαλε όλη του την τέχνη! Εγώ ανέλαβα το shaker!

 

 

Μάλιστα, έμαθα ότι  πρόκειται για βραβευμένο cocktail σε σχετικό διαγωνισμό το 2014 και μαζί με το αλκοόλ  παντρεύει αρμονικά το lime με τον ανανά!

 

 

Για τους πιο… συντηρητικούς, το Apple Martini, δια χειρός Βούλας, είναι μία εξαιρετική επιλογή,  όπου ο συνδυασμός βότκας και χυμού μήλου… δίνουν ρεσιτάλ! Στην υγειά σας!

 

 

Ωραία θα μου πείτε τα ποτά αλλά, ξεροσφύρι πίνονται; Μωρέ πίνονται, αλλά καλύτερα είναι να τσιμπάς και το κάτι τις! Η κουζίνα, γιατί επαναλαμβάνω πως πρόκειται και για Bistro, περιλαμβάνει μοναδικά πιάτα των chef Μαρίνας Σίμου και Κώστα Τσαμπαρδά.

 

 

Έβαλα ποδιά, και σέρβιρα - παρακαλώ πολύ – τις εκλεκτές παρέες! Τόσο πειστικός, που μία παρέα μου ζήτησε και το λογαριασμό. Τέτοιο γκραντ σουξέ! 

 

 

Για τι να πρωτογράψω και τι να πρωτοπροτείνω από τις νοστιμιές που μας σερβίρουν; Για εξαιρετικό τυμπάλ καπνιστού σολομού με τυρί κρέμα;

 

 

Μήπως, για το εκπληκτικό ριζότο άγριων μανιταριών με Vincanto Σαντορίνης, τυρί κρέμα και άρωμα τρούφας;

 

 

Ή για τις θεϊκές ταλιάτες μοσχαρίσιες με φρέσκα φασολάκια, ρόκα, παρμεζάνα και κρέμα μπαλσάμικο; 

 

 

Αλλά κι από επιδόρπια, δεν είχα παράπονο... Αρχικά, η Σταυρίνα,  μου σέρβιρε ένα υπέροχο ρόφημα με μπισκότο Οreo, το γνωστό Biscotello!

 

 

Και στη συνέχεια, η Χρύσα, αφού εκτίμησε την υπερπροσπάθεια που κατέβαλα, μου έδωσε μια κουταλίτσα από την κρέμα μασκαρπόνε με άρωμα γιασεμιού και ζεστή bitter σοκολάτα! Γεύση παραδεισένια τι να λέμε! Και ο τρόπος σερβιρίσματος παραδεισενιότερος! (Ου λα λα!)

 

 

Όταν ο ήλιος πέφτει, η μουσική δυναμώνει και τα φώτα χαμηλώνουν. Η πόλη κινείται σε ρυθμούς "Κallisto", και οι παρέες συγκεντρώνονται στο απόλυτο hotspot ! Mε ένα MOJITO ανά χείρας και τη διάθεση στα ύψη, εκείνη η βραδιά, κατάφερε να μας μείνει αξέχαστη!

 

 

Εννοείται πως τους ρυθμούς στα decks όριζε ο ένας και μοναδικός  Dj Little John! Να και τα ντοκουμέντα…

 

 

Ανακεφαλαιώνοντας…  Από τον πρώτο καφέ της ημέρας, έως το πρώτο ποτό της επόμενης, το Kallisto με το πάντα ευγενικό κι εξυπηρετικό προσωπικό του, μονοπωλεί το ενδιαφέρον και για αυτή τη σεζόν!

 

 

Εμένα τελικά, δε με κράτησαν, αν και τα πήγα εξαιρετικά (να τα λέμε κι αυτά και να μην τα ξεχνάμε) αλλά δε γλυτώνουν τόσο εύκολα. Θα γίνει το νέο μου στέκι ασυζητητί!

 

 

Επισκεφτήκαμε την επιχείρηση:

"ΚΑLLISTO LOUNGE BAR & BISTRO"

Πλατεία Άρεως 5, Τρίπολη

Τηλ.: 2710 220000

Facebook: Kallisto Lounge Bar & Bistro

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.