Διαφορα - To know us better

Για ένα καφεδάκι στην... Aγορά!

 

Μια ανάσα από την Τρίπολη, στις ανατολικές πλαγιές του Μαινάλου, υπάρχει μια "Αγορά" πιο απολαυστική από κάθε άλλη. Μπορείτε να απολαύστε τον καφέ σας, το ουζάκι με την ποικιλία σας  ή το γλυκό σας,  στο Λεβίδι Αρκαδίας και σε ένα Café, σημείο αναφοράς!

 

Το "Αγορά",  έχει πάρει το όνομά του από μία κοινωνική συνήθεια που λάμβανε χώρα πολλά, πολλά, πολλά χρόνια πριν. Στην Αρχαία Ελλάδα, η "Αγορά" ήταν η συνάθροιση ανθρώπων με σκοπό την μεταξύ τους επικοινωνία.

 

 

 

Όπως λοιπόν στην τότε αγορά, χτυπούσε η καρδιά του ολόκληρου άστεως, έτσι και στο "Aγορά Café"  χτυπά η καρδιά ενός από τα πιο κομβικά χωριά της Αρκαδίας…

 

 

 

Ιδιοκτήτης της επιχείρησης είναι ο Παναγιώτης Στραβούλης, όπου μαζί με τον αδερφό του, το 2012, αποφάσισαν να επενδύσουν στη δημιουργία ενός Café, στον τόπο καταγωγής τους.

 

 

 

Το Λεβίδι, έχεις πολλούς λόγους να το επισκεφτείς, όλες τις εποχές του χρόνου. Το ίδιο συμβαίνει και με το "Αγορά". Το χειμώνα, το ζεστό του περιβάλλον, αποτελεί την απόλυτη στάση για τις εξορμήσεις στην ορεινή Αρκαδία (και τα στολίδια μας είναι πολλά η αλήθεια είναι, μέσα σε αυτά και ο Ορχομενός με το θέατρό του) .

 

 

 

Στο εσωτερικό design του, που έχει επιμεληθεί η Ντιάνα Γιαννουσοπούλου, κυριαρχεί το πράσινο και το καφέ, και παντρεύει το κλασσικό και το μοντέρνο με απόλυτη αρμονία. Μάλιστα, κατά καιρούς πραγματοποιούνται μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις, εκδηλώσεις αλλά και το περιβόητο τουρνουά …δηλωτής!

 

 

Το καλοκαιράκι, τα καθίσματα στο πάνω μέρος της πλατείας, κάτω από τη σκιά, δένουν τέλεια με ένα Freddo Espresso (μπορεί και με δύο, αν ανήκετε κι εσείς όπως εγώ, στην κατηγορία των ανθρώπων που αποτελούνται από 40% καφέ)  και την ανάγνωση της πρωινής σας εφημερίδας…

 

 

Για όποιον δε, έχει και τις λιγουρίτσες του, θεωρώ ότι με τα σπιτικά γλυκά της κυρίας Χαρίκλειας, θα πάθει έρωτα!

 

 

Παραδοσιακή καρυδόπιτα, μπακλαβάς, γαλακτομπούρεκο, χαλβάς, πορτοκαλόπιτα κ.α. συνθέτουν τον κατάλογο των υπέροχων εδεσμάτων, και την καλύτερη επιλογή για εσάς που στο δρόμο σας πέφτει λιγάκι (και καλά) το ζάχαρο …

 

 

 

Κι επειδή όπως έχετε καταλάβει, σε αυτή τη στήλη, είμαι το παιδί για όλες τις δουλειές, είπα να ξετυλίξω το ταλέντο μου στο σέρβις. Και όντως το ξετύλιξα… σερβίροντας την κοριτσοπαρέα που καθόταν στους καναπέδες που διαθέτει το κατάστημα στο πάνω μέρος της πλατείας. Α! Και με απόλυτη προσήλωση και επιτυχία (να τα λέμε κι αυτά)…

 

 

Έπαιρνα τις παραγγελίες μου και μέχρι να τις εκτελέσουν οι εκλεκτοί μου συνεργάτες, έπαιξα και μια… ξέρη τον φίλο μου, τον κύριο Χρήστο.  Και τον άφησα και να κερδίσει για να μας έρθει κι αύριο!

 

 

Όσο βράδιαζε τόσο η κουζίνα έπαιρνε φωτιά. Ήταν η ώρα για τις λαχταριστές ποικιλίες, να κάνουν την εμφάνισή τους! Λουκανικάκια – τσεκ. Κεφτεδάκια – τσεκ. Γραβιέρα – τσεκ. Πήρα το δίσκο και ξαμολήθηκα !

 

 

Με αγνά υλικά, οι ποικιλίες του "Aγορά" συνδυάζονται άψογα με κρασάκι, ουζάκι, την extra παγωμένη μπύρα του. Και παρακαλώ πολύ, οικονομικά, όσο δεν πάει! Η παρακάτω φώτο, για τα σάλια σας και μόνο!

 

 

 

Ξεχωριστή αναφορά για το πολυαγαπημένο τσίπουρο της περιοχής, που μπορείτε να το βρείτε “παντρεμένο” με γλυκάνισο, μέλι, φράουλα ή μέντα! Δοκιμάστε οσοσδήποτε και το κρασάκι που διαθέτει το κατάστημα και θα με θυμηθείτε!  

 

 

Και επειδή η δουλειά ήταν δύσκολη, και επειδή εγώ κουράζομαι σε χρόνο ντε – τε, η επιβράβευση για το επίτευγμα μου ήταν να απολαύσουμε μαζί με τον Παναγιώτη, την ποικιλία που σέρβιρα…

 

 

Έτσι λοιπόν, αν βρεθείτε στο Λεβίδι, θεωρείστε απαραίτητο δώρο στον εαυτό σας, μια στάση για ένα καφεδάκι ή ένα ουζάκι στο "Αγορά".

 

 

Οι εκπληκτικές του τιμές, η άψογη εξυπηρέτηση, μα πάνω από όλα οι γεύσεις του και το οικογενειακό περιβάλλον,  με έπεισαν και θα σας πείσουν ότι η ευτυχία τελικά κρύβεται στα απλά και παραδοσιακά…

 

 

 

Επισκεφτήκαμε την επιχείρηση:

"ΑΓΟΡΑ CAFE"

Λεβίδι Αρκαδίας

Τηλ.: 2796 022669

Facebook: Agora Cafe

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.