Διαφορα - To know us better

Πάμε για ύπνο... Αρκαδία!

Το κομμάτι της φιλοξενίας για εμάς τους Έλληνες, είναι μία αξία αναλλοίωτη στο χρόνο. Στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας, βρήκαμε το μέρος όπου η φιλοξενία ντύνεται στο λαμπερό λευκό και στο ισχυρό μαύρο, η πολυτέλεια προσφέρεται συνάμα με μια μίνιμαλ αισθητική που σε γαληνεύει και η εμπειρία της διαμονής, σου... μένει! Κυρίες και κύριοι, σας καλωσορίζουμε στο "Arcadia Design Hotel".

 

 

Τον Απρίλιο του 2013, ο Ιωάννης Λάππας, με 30 πλέον χρόνια στο χώρο των τουριστικών επαγγελμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναλαμβάνει χρέη γενικού Διευθυντή στο ξενοδοχείο, σε δύσκολους μεν καιρούς αλλά από αυτούς που γεννούν προκλήσεις. Εξάλλου, η Αρκαδία όπως μας ανέφερε, είναι ένα σημείο στο χάρτη της χώρας μας γεμάτο μοναδικής ομορφιάς ορεινό πλούτο.

 

 

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Μαινάλου, τα Σπήλαια του Κάψια, το οινοποιείο Καλόγρη, είναι κάποιοι από τους πολύ κοντινούς πιθανούς προορισμούς μιας ημερήσιας εξόρμησης , με ορμητήριο την Αρκαδική Πρωτεύουσα!

 

 

Η τοποθεσία του "Arcadia" στην καρδιά της πόλης και το σύγχρονο design του, ήταν αρκετά για να τον ενθουσιάσουν και σήμερα μαζί με το εξυπηρετικότατο προσωπικό,  σας προσκαλεί για διαμονή στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο που δεσπόζει στην πρώτη πλατεία που συναντάει κανείς και μετά την είσοδο της πόλης, στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

 

 

Ό,τι και να λέμε όμως για την τοποθεσία, είναι και το προσωπικό που παίζει ρόλο για μια ευχάριστη διαμονή. Η υπεύθυνη πωλήσεων του “Arcadia Design Hotel", Σάντυ Καλόγρη, μεταφέρει μια θετική  αύρα που αποτελεί και κοινό γνώρισμα όλων των ανθρώπων που εργάζονται στο ξενοδοχείο...

 

 

 

Με πάνω από 17 χρόνια εμπειρία στο κομμάτι των τουριστικών επαγγελμάτων, το 2007 αφήνει την Αθήνα, και επιλέγει την ηρεμία της Τρίπολης (κάτι που όπως είπε δε θα άλλαζε με τίποτα). Τον Ιούλιο του 2013, ξεκινά να εργάζεται στο ξενοδοχείο και να υποδέχεται με χαμόγελο επισκέπτες από κάθε πλευρά της Ελλάδας, την ο Κύπρο, τη Ρωσία, τη Σκανδιναβία κ.α.

 

 

Ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης, η Κάρμεν Ρουγκέρη, παίκτες ομάδων που έχουν αναμετρηθεί με τον Αστέρα Τρίπολης σε Super League και Europa League, η Εθνική Ελπίδων, είναι μόνο κάποια από τα ονόματα που μπορεί κανείς να βρει στο βιβλίο επισκεπτών που συνεχώς αυξάνεται…

 

 

Και πώς να μην αυξάνεται δηλαδή,  αφού για χίλιους λόγους θα διάλεγε κανείς το "Arcadia Design Hotel" για τις μέρες που ανακαλύπτει την Τρίπολη! Ένα χρήσιμο tip (που ξεφεύγει από τα τετριμμένα, κλασικά και πολυφορεμένα) είναι ότι οι αριθμοί των δωματίων βρίσκονται στο πάτωμα του διαδρόμου!

 

 

Και μόλις μπείτε στο δωμάτιο, θα εντυπωσιαστείτε από τη σύγχρονη διακόσμηση με τις καθαρές γραμμές σε ασπρόμαυρο με κόκκινες λεπτομέρειες… Και πιθανότατα να έχετε μια αντίδραση, σαν αυτή που ακολουθεί...

 

 

Γιατί το σωστό ξενοδοχείο αγαπητοί αναγνώστες, είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι σα να βρίσκεσαι στο σπίτι σου...

 

 

Κι επειδή κοντεύει η μέρα των ερωτευμένων, το δωματιάκι με το φερμουάρ στον τοίχο, που το αγάπησα με την πρώτη επίσκεψη, θα σας βοηθήσει να αναθερμάνετε και τον ερωτά σας. Αγάπη μόνο…

 

 

Δεν πήγα απλά στο ξενοδοχείο, αλλά έμεινα κιόλας, γιατί ό,τι γράφουμε, το ζούμε πρώτα στη στήλη αυτή!

 

 

Υποαλλεργικά στρώματα και μαξιλάρια σας προσφέρουν έναν ποιοτικό ύπνο ενώ όλα τα δωμάτια, που μοιράζονται σε 5 ορόφους, διαθέτουν άρτια ηχομόνωση και εφαρμογές σύγχρονης τεχνολογίας όπως υψηλής ταχύτητας Internet, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, mini bar, αυτόματο σύστημα ψύξης και θέρμανσης και πολλά ακόμη…

 

 

Στη διακόσμηση, το λευκό δίνει την απαραίτητη ηρεμία που θέλει το μάτι μας, το μαύρο κάνει παιχνίδια μαζί με τις σύνθετες λεξούλες στον τοίχο κάθε δωματίου με το θετικό πρόσημο "συν", και το κόκκινο σε ντουλάπες και πολυθρόνες ολοκληρώνει την μίνιμαλ παλέτα της αρχιτεκτονικής.

 

 

Η καλαίσθητη προσέγγιση δεν περιορίζεται στον κυρίως χώρο του δωματίου, αλλά υπάρχει και στο μπάνιο, οπού και το ντουζάκι μας κάναμε και το μαλλί (αλίμονο) φτιάξαμε!

 

 

Αλλά ξενοδοχείο χωρίς ρεσεψιόν γίνεται; Δεν γίνεται! Μιλώντας με το Φάνη Παναγιωτακόπουλο, που εργάζεται εδώ και 7 χρόνια για το ξενοδοχείο, καταλάβαμε ότι το να είσαι ρεσεψιονίστ προϋποθέτει υπομονή και κατανόηση.

 

 

 

Πώς αλλιώς να αιτιολογήσω την ψύχραιμη αντίδρασή του, όταν "έσκασε μύτη" στο "Arcadia Design Hotel" μία κυρία με το κατοικίδιο της, καθότι το ξενοδοχείο είναι pet friendly (επιτρέπονται κατοικίδια), που, αν και ήταν τετράποδο... δε θύμιζε σκύλο!

 

 

Το ζωάκι, ήταν ένα χαριτωμένο αρνάκι (ναι, ναι αρνάκι άσπρο και παχύ, της μάνας του καμάρι) που δεν μπορούσε να μείνει μόνο του στο κτήμα και έπρεπε να μείνει με την ιδιοκτήτριά του… Και όχι, αυτή δεν ήταν η Έφη Θώδη!

 

 

Εγώ, απέναντι σε όλες τις αντιξοότητες, ανέλαβα και το πόστο του ρεσεψιονίστ (κυρίως γιατί μου άρεσε η στολή) κι εξυπηρέτησα και κόσμο. Τα ντοκουμέντα είναι πολλά, γιατί να σας τα κρύψω; 

 

 

Βέβαια, είχα πολλά στο κεφάλι μου. Να τσεκάρω για κρατήσεις, να διαχειρίζομαι απαιτήσεις επισκεπτών, να δίνω κατευθύνσεις για σημεία – κλειδιά στην πόλη, να ενεργοποιώ τις κάρτες για τα δωμάτια και φυσικά να μην ξεχνώ να χαμογελώ (στο σημείο αυτό παραδέχομαι ότι έχω ακυρώσει κράτηση μόνο και μόνο επειδή η ρεσεψιονίστ είχε μια μούρη μέχρι το πάτωμα. Ώπα κυρά μου! Προσποιήσου τουλάχιστον πως χαίρεσαι που με βλέπεις! Στην πλάτη σου θα κοιμηθώ; Οχού… ).

 

 

Πάντως ο μόνος λόγος για να σηκωθείς από το κρεβάτι είναι να για να δοκιμάσεις το εξαιρετικό πρωινό του ξενοδοχείου που επιμελείται ο chef Νίκος Χαραλαμπόπουλος.

 

 

Μεταξύ 33 διαφορετικών πιάτων, ο μπουφές περιλαμβάνει τοπικά προϊόντα, όπως μέλι παραγωγών της Αρκαδίας, αλλά και σφολιάτες, αυγό μάτι, scrambled eggs (που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι), τυριά, αλλαντικά και  ζεστό ψωμάκι.

 

 

"Αναγκαστήκαμε" να ξυπνήσουμε νωρίς αυτή τη φορά, μιας και το πρωινό σερβίρεται από τις 7:00 ως τις 10:00. Ε, στις 10:00 και μετά που αποφασίζω εγώ να ξυπνήσω, συνήθως προλαβαίνω τα πρωινά στην τηλεόραση... 

 

 

Και να πούμε ότι το πρωινό  διατίθεται και για όποιον επιθυμεί, είτε διαμένει στο ξενοδοχείο είτε όχι, ενώ μπορείτε να απολαύσετε και το καφεδάκι σας ένα απόγευμα με τα παιδάκια σας αφού ο χώρος είναι για μη καπνίζοντες.

 

 

Είτε επιλέξτε το "Arcadia Design Hotel" για διαμονή είτε για να περάσετε ένα κομμάτι της ημέρας σας, είναι σίγουρο πως θα μείνετε απολύτως ικανοποιημένοι. Η σύγχρονη άποψη στη φιλοξενία, έχει όνομα, οδό και αριθμό και σας καλεί για ένα διάλειμμα από την καθημερινότητα,  από αυτά που δε θέλουμε να τελειώσουν σύντομα…

 

 

Επισκεφτήκαμε την επιχείρηση:

"ARCADIA DESIGN HOTEL"

Πλ. Κολοκοτρώνη 1, Τρίπολη

Τηλ.: 2710 225551

Website: www.hotelarcadia.gr

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.