Επικαιροτητα

Π. Πετρόπουλος: Η απάντηση για τα παιδιά προσφύγων

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, απαντά στον Αρκαδία 93.8.

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, κύριος Παναγιώτης Πετρόπουλος, κλήθηκε να απαντήσει στον Αρκαδία 93.8 σχετικά με την πιθανή συμμετοχή παιδιών προσφύγων στις ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας στην Αρκαδία.

 

"Δεν υπάρχει απόφαση εγκατάστασης προσφύγων στην Αρκαδία και συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτά τα τμήματα. Οι ζώνες λειτουργούν εδώ και πέντε χρόνια και βοηθούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και παιδιά που έχουν μηδαμινή επαφή με την γλώσσα", ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κύριος Παναγιώτης Πετρόπουλος. 

 

Ακολουθεί η έγγραφη απάντηση του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου:

 

"Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία Τάξεων Υποδοχής (ΤΥ) ΖΕΠ για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημοτικά σχολεία της χώρας, σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του Νόμου 3879/2010, (163Α/21.09.2010), άρθ.26, παρ. 1α και 1β, έχει εισαχθεί ο θεσμός των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας. «...Στόχος των Ζ.Ε.Π. είναι η ισότιμη ένταξη όλων των μαθητών στο εκπαιδευτικό σύστημα μέσω της λειτουργίας υποστηρικτικών δράσεων για τη βελτίωση της μαθησιακής επίδοσης, όπως ιδίως η λειτουργία τάξεων υποδοχής,»

Τα τμήματα αυτά έχουν στόχο την εκπαίδευση των μαθητών που δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση της ελληνικής γλώσσας (Ρομά, Αλλοδαπών,  Παλιννοστούντων, Προσφύγων, Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων κτλ.),  σταθμίζοντας τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών αυτών και τις δυνατότητές τους, διαμορφώνοντας στο πλαίσιο της Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης το κατάλληλο σχήμα διδακτικής παρέμβασης, προκειμένου  να  τους  βοηθήσει  να προσαρμοστούν και να ενταχθούν πλήρως στις κανονικές τάξεις στις οποίες είναι εγγεγραμμένοι, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία."

 

Ο Περιφερειακός Διευθυντής 

Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας 

Εκπαίδευσης Πελοποννήσου

Παναγιώτης Ν. Πετρόπουλος

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.