Επικαιροτητα

"Άκαπνο" το δημοτικό συμβούλιο...

Η απουσία του Δημάρχου, κ. Δημήτρη Παυλή, "απονεύρωσε" ένα πολυαναμενόμενο συμβούλιο, παρά την παρουσία όλων των ηγετικών στελεχών των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. 

 

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου, κ. Κακλαμάνος, πληροφόρησε το σώμα πως ο κ. Παυλής αναχώρησε εσπευσμένα για την Ιταλία, λόγω προσωπικής υπόθεσης.

 

Οι ερωτήσεις προς τη δημοτική αρχή, είχαν ως εξής:

 

Ο κ. Σμυρνιώτης ρώτησε  περί της παραίτησης του κ. Τυροβολά,  καθώς, τόνισε πως οι σχέσεις του εκάστοτε δημάρχου με τον εκάστοτε αντιδήμαρχο, έχουν αντίκτυπο στο δημόσιο συμφέρον και πρέπει να ξεκαθαρίζονται.

 

Ο κ. Σμυρνιώτης είπε, επίσης, πως  ο κ. Ταλούμης, ως εντεταλμένος σύμβουλος περί καθαριότητας, κλήθηκε  στο Αστυνομικό Τμήμα, σχετικά με καταγγελία του 2014 για αυτοκίνητα με απορρίμματα στο χώρο του βιολογικού. Προσέθεσε πως ελπίζει να μην έχει γίνει κάποια, τέτοια, μεθόδευση απ' το γραφείο δημάρχου.

 

Τέλος, αναρωτήθηκε  τι θα γίνει φέτος, με την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για θέματα οικονομικά του δημοτικού συμβουλίου, που προβλέπεται απ' τον κώδικα δήμων και κοινοτήτων μια φορά κάθε χρόνο.

 

Ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στα γνωστά θέματα της αποκατάστασης των πλημμυροπαθών, του απολογισμού της πολιτιστικής και της αντικατάστασης του Συμπαραστάτη του Δημότη, ενώ είχε και μια έντονη αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου περί διαδικαστικών θεμάτων. 

 

Ο κ. Τσιαμούλος είπε πως η απουσία του δημάρχου δεν εμποδίζει τους αρμόδιους αντιδημάρχους ν' απαντήσουν. Αναφέρθηκε, κυρίως, στο θέμα μετονομασίας αλλά και χρήσης πλατειών της πόλης, ενώ έκανε ειδική μνεία στην πρόσφατη απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας περί πανηγυριού Τεγέας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως η παράταξή τους είχε επισημάνει εγκαίρως την ολιγωρία της δημοτικής αρχής.

 

Η κ. Γιαννούλη επικεντρώθηκε στο θέμα αποκατάστασης των υπογείων του δικαστικού μεγάρου και ρώτησε τι έχει γίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ο κ. Νικολάου εστίασε στο θέμα των απορριμάτων,  εφόσον, είπε, ο Περιφερειάρχης δήλωσε πως άμεσα "πέφτουν" οι υπογραφές, και ζήτησε η δημοτική αρχή και το συμβούλιο  να συζητήσουν το φλέγον αυτό θέμα  και να πάρουν θέση, αναλαμβάνοντας ο καθένας την ευθύνη του.

Απαντώντας, ο κ. Τυροβολάς στον κ. Σμυρνιώτη είπε:

"Κάντε λίγο υπομονή τρεις ημέρες, θα τα μάθετε όλα".

 

Ο αντιδήμαρχος κ. Βόσνος είπε πως όσον αφορά τις πλημμύρες, οι απαραίτητες μελέτες έγιναν  και διαβιβάστηκαν στα αρμόδια υπουργεία για τις περαιτέρω ενέργειες. Δεν μπορούμε να ξέρουμε, δήλωσε, τι και πότε θ' αποφασίσουν τα κυβερνητικά όργανα. Σχετικά με τον απολογισμό της πολιτιστικής, είπε πως ο δήμος δεν διαχειρίστηκε χρήματα καθώς αυτά διοχετεύτηκαν απευθείας στους εμπλεκόμενους. Είπε, επίσης, πως θα έπρεπε να εξεταστούν ποια ήταν τα κέρδη απ' αυτή τη διαδικασία.

Ο κ. Κοσκινάς (απ' την παράταξη του κ. Σμυρνιώτη)  αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του κ. Αντιδημάρχου περί πολιτιστικής, η κ. Εικοσιδέκα εγκάλεσε τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου επειδή της αρνήθηκε το λόγο, χρησιμοποίησε δε σκληρούς χαρακτηρισμούς. Ο κ. Κακλαμάνος  της απάντησε στον ίδιο τόνο.

 

Ο  αντιδήμαρχος, κ. Γεωργανόπουλος είπε πως οι αποζημιώσεις για τους αγρότες βρίσκονται στην τελική φάση, σύμφωνα με τον ΕΛΓΑ.

 

Ο κ. Θεοδωρακόπουλος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης,  απάντησε σχετικά με τις ονοματοδοσίες, λέγοντας χαρακτηριστικά πως έχουν έρθει εισηγήσεις στη δημοτική κοινότητα , αλλά θα πρέπει να υπάρξει προέλεγχος, πριν έλθει η τελική εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο. Σχετικά με  τις ζημιές από πλημμύρες, ο κ. Θεοδωρακόπουλος δήλωσε πως "Κινηθήκαμε άμεσα, είναι άδικο να κατηγορούμαστε γι' αδράνεια". Επίσης, είπε πως  έχει δίκιο ο κ. Τσιαμούλος για την πλατεία στο Σέχι. 

 

Ο αντιδήμαρχος κ. Βρέντας απάντησε, σχετικά με  τα υπόγεια του δικαστηρίου,  πως σε 10-15 ημέρες θα προχωρήσει η διαδικασία αποκατάστασης, εξηγώντας πως  υπήρχε απλά ένα διαδικαστικό κώλυμα. 

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Πρόεδρος του συμβουλίου επέτρεψε τη δευτερολογία στους επικεφαλής των παρατάξεων- αλλά και σε άλλους εκ των μελών του συμβουλίου- χωρίς αυτό να προσθέσει κάτι ουσιαστικό , τελικά, στη διαδικασία, καθώς απλώς επαναλήφθηκαν οι πρώτες αιτιάσεις, ένθεν κακείθεν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.