Επικαιροτητα

Μοιράζει...πρόστιμα σε Δήμους η Περιφέρεια!

Οι Δήμοι Τρίπολης και Μεγαλόπολης στο στόχαστρο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου!

Πρόστιμο δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000,00) επέβαλλε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, στον Δήμο Μεγαλόπολης, επειδή «ο Βιολογικός Καθαρισμός Λυμάτων Μεγαλόπολης βρίσκεται εκτός λειτουργίας με συνέπεια τη ροή ανεπεξέργαστων λυμάτων προς τον εγκεκριμένο αποδέκτη ρέμα «Μαρίτσα» ενώ πρόστιμο σαρανταπέντε χιλιάδων ευρώ (45.000,00) επιβλήθηκε και στο Δήμο Τρίπολης για το συνεχιζόμενο, περιβαλλοντικό "έγκλημα" που συντελείται στον Άγιο Βλάση.

 

Προφανώς, και στις δυο περιπτώσεις, οι αντίστοιχοι Δήμοι θα προβούν σε αιτήσεις αναιρέσεως των αποφάσεων, καθώς υπάρχουν ζητήματα αρμοδιοτήτων αλλά, ειδικά για την Τρίπολη, υφίσταται και ζήτημα αρμοδιοτήτων, αφού ο Δήμος έχει πάρει την άδεια να αποθέτει τα απορρίμματά του στον Άγιο Βλάση έως και τις 15 Ιουλίου, υπό προϋποθέσεις.

 

Ωστόσο, σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Περιφέρειας, οι περιβαλλοντικοί νόμοι παραβιάζονται καθώς δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για το φυσικό περιβάλλον και τον υδροφόρο ορίζοντα.

 

Το σκεπτικό αναφέρει: 

 

"1. Στο χώρο του παλιού λατομείου έχει γίνει απόθεση Α.Σ.Α. περίπου είκοσι δύο χιλιάδων κυβικών μέτρων, χωρίς τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές άδειες.

2. Ο χώρος δεν είναι περιφραγμένος και η ποσότητα των απορριμμάτων έχει αποτεθεί ανεξέλεγκτα σε μη στεγανό δάπεδο.

 

Η διελκυστίνδα για τα σκουπίδια, λοιπόν, συνεχίζεται...

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.