Επικαιροτητα

Μέσα στον Ιούνιο η μελέτη για τον κόμβο Καλλιθέας

Ξεκινούν μέσα στο καλοκαίρι τα έργα συντήρησης στην Πατρών-Τρίπολης!




Στο επίκεντρο συνάντησης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τέθηκε η συντήρηση της Εθνικής Οδού Πατρών – Τριπόλεως (πρώην «111»), με τον Απόστολο Κατσιφάρα να σημειώνει πως έχει ολοκληρωθεί ήδη το 93% της προηγούμενης εργολαβίας των 4,5 εκατ. ευρώ, συμπληρώνοντας πως ο δρόμος αυτός είχε να συντηρηθεί για περισσότερα από τριάντα χρόνια, τα προβλήματα ήταν μεγάλα και η μεγαλύτερη παρέμβαση έγινε στην ορεινή περιοχή των ορίων Αχαΐας – Αρκαδίας.

Όσον αφορά τη νέα εργολαβία των 7 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε, τόνισε πως ετοιμάζεται ήδη η νέα μελέτη και τέλος Ιουνίου θα περάσει από την Οικονομική Επιτροπή. Αφορά συντήρηση ασφαλτοτάπητα, κόμβους, μπάρες, τεχνικά, κοπή χορταριών, διαγραμμίσεις, φωτισμό κ.α.

Σε προτεραιότητα, όπως τονίστηκε, είναι και ο κόμβος της Καλλιθέας, αλλά και το σημείο της κατολίσθησης.

Μάλιστα μέσα στον Ιούνιο, θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί η μελέτη για τη δημιουργία του κόμβου της Καλλιθέας στην Πατρών – Τριπόλεως, το οποίο είναι ένα έργο, για το οποίο είναι ήδη διασφαλισμένα τα χρήματα και στα τέλη του μήνα θα προχωρήσουμε και στη δημοπράτηση του έργου.

Αναφορικά με την κατολίσθηση στο σημείο της Καλλιθέας, εκτελείται η μελέτη για την αποκατάσταση του σημείου και στο επόμενο τρίμηνο θα είναι έτοιμη.

"Θα έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα τεχνικά δεδομένα για αυτό το κατολισθητικό φαινόμενο και την αντιμετώπισή του, το οποίο ταλαιπωρεί για πολλά χρόνια τους χρήστες του οδικού δικτύου", επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας.

Πηγή: patrastimes.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.