Επικαιροτητα

Στο εδώλιο η εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και στην Αρκαδία

Αφορά συνολικά 20 άτομα μεταξύ των οποίων και τρεις γυναίκες.



Με ένα πολύ βαρύ κατηγορητήριο, θα καθήσουν στις 11 Ιουλίου στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Καλαμάτας 20 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία διακινούσε σημαντικές ποσότητες χασίς και κοκαΐνης.

Αρκετοί από τους κατηγορούμενους είναι προφυλακισμένοι, ενώ κατηγορούνται και ως υπότροποι για πράξεις που αφορούν τη διακίνηση ναρκωτικών.

Η υπόθεση απασχόλησε την τοπική κοινωνία πέρυσι με 29 συλλήψεις οι οποίες έγιναν με παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Μεσσηνία, Αττική, Κορινθία και Αρκαδία.
 
Ο ρόλος του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης αποδίδεται σε 37χρονο από τον Ανεμόμυλο, ο οποίος κατηγορείται ότι την διηύθυνε, κατεύθυνε τα μέλη της, διαπραγματευόταν τις τιμές προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών, οργάνωνε τα περιφερειακά μέλη, συνομιλούσε με προμηθευτές ναρκωτικών, αλλά και μετείχε ο ίδιος σε μεταφορές ναρκωτικών προς τη Μεσσηνία.

Επίσης μεγάλος και πολύπλευρος ρόλος στην οργάνωση αποδίδεται σε 33χρονο από την Τρίοδο, ο οποίος λίγους μήνες νωρίτερα πέρυσι είχε διαφύγει με επεισοδιακό τρόπο από το μπλόκο στα διόδια της Βελιγοστής, εν μέσω πυροβολισμών και εμβολίζοντας περιπολικά.
 
Και οι δύο κατηγορούνται ότι πάνω από ένα χρόνο διακινούσαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, ο  37χρονος κατηγορούμενος ως αρχηγός, στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι αγόρασε, πώλησε, μετέφερε και κατείχε ναρκωτικά σε 79 περιπτώσεις.

Οι ποσότητες που αναφέρονται ανά περίπτωση είναι από λίγα γραμμάρια χασίς έως αρκετά κιλά και σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης. Η δε συχνότητα των παράνομων πράξεων που του αποδίδονται είναι με διαφορά λίγων ημερών.

Για παράδειγμα, στον 37χρονο αποδίδεται ότι 5 Αυγούστου του 2015 από τη Μάνδρα Αττικής αγόρασε 6 κιλά χασίς αντί ποσού 17.200 ευρώ, στις 12 Αυγούστου σε σημείο του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τριπόλεως 100 γραμμάρια κοκαΐνης αντί ποσού 5.500 ευρώ, στις 15 Αυγούστου άλλα 100 γραμμάρια κοκαΐνης αντί ποσού 5.500 ευρώ, στις 20 Αυγούστου άλλα 100 γραμμάρια κοκαΐνης, κ.λπ.

Μάλιστα, για τον συγκεκριμένο, όπως και για τους περισσότερους οι κατηγορίες έχουν και την επιβαρυντική περίσταση ότι το προσδοκώμενο όφελος από την πώληση ναρκωτικών ξεπερνά το ποσό των 75.000 ευρώ που ορίζει ο νόμος.

Κι αυτό όπως τονίζεται υπολογίζεται από το γεγονός ότι ένα γραμμάριο χασίς πωλείται από 5 έως 7 ευρώ και ένα γραμμάριο κοκαΐνης από 90-120 ευρώ.

Στον δε 33χρονο αποδίδονται 14 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Κατηγορούμενες είναι επίσης, οι σύζυγοι του 37χρονου και του 33χρονου, ενώ συνολικά από τους 20 κατηγορούμενους, οι 3 είναι γυναίκες.

Σε ορισμένους αποδίδονται και κατηγορίες για καλλιέργεια χασίς, ενώ κάποιοι άλλοι φρόντιζαν για την αποθήκευση και φύλαξη των ναρκωτικών.

Να σημειωθεί ότι η αρχική δικογραφία περιελάμβανε πάνω από 550 άτομα, ενώ υπήρξε και συμπληρωματική με δεκάδες ακόμα ονόματα.

Οι χιλιάδες συνομιλίες των κατηγορουμένων που έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΓΑΔΑ έχουν καταχωρηθεί σε πάνω από 130 ψηφιακούς δίσκους, με τη συντριπτική πλειοψηφία να παρουσιάζει ποινικό ενδιαφέρον.

Πηγή: tharrosnews.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.