Επικαιροτητα

Αρκαδία: Μηδενικές προσλήψεις στις Πολιτικές Επιστήμες

Την τελευταία επταετία βιώνουμε το φαινόμενο της σταδιακής συρρίκνωσης του κλάδου Νομικών - Πολιτικών Επιστημών ΠΕ13 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα, αφενός κατά την τετραετία 2010-2014, από την αρχή της κρίσης και με την παύση των μόνιμων διορισμών, δεν έγινε καμία πρόσληψη αναπληρωτών του κλάδου, αφετέρου τα τελευταία 3 σχολικά έτη μειώνονται συστηματικά οι προσλήψεις αναπληρωτών.

 

Σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα παρατηρείται ότι επί πολλά συνεχόμενα έτη δεν προσλαμβάνεται κανένας αναπληρωτής ΠΕ13, ενώ γίνονται προσλήψεις των άλλων ομοειδών κλάδων ΠΕ09 και ΠΕ10 (λ.χ. στην Αρκαδία, στη Λακωνία, στη Λέσβο, στη Ζάκυνθο). Ταυτόχρονα, από τα κενά τα οποία δηλώνουν οι Διευθύνσεις φαίνεται ότι υπάρχουν οργανικά ή λειτουργικά κενά της ειδικότητας μας, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις αυτό φαίνεται και από τις αποσπάσεις που πήραν συνάδελφοι μόνιμοι ΠΕ13 σε άλλες περιοχές ή από τις συνταξιοδοτήσεις.

 

Να τονίσουμε ιδιαίτερα εδώ ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας από το 2010 μέχρι και την 30η Ιουνίου του 2017 είχαμε 252 αποχωρήσεις εκπαιδευτικών του κλάδου. Αναλυτικά: το έτος 2010 αποχώρησαν 33 εκπαιδευτικοί, το 2011 42, το 2012 40, το 2013 53, το 2014 51, το 2015 21, το 2016 8 και έως τη χρονική περίοδο του τρέχοντος έτους οι αποχωρήσεις ήταν 4. Η κάλυψη αυτών των κενών όμως γίνεται και πάλι από εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων. Περαιτέρω, ο αποκλεισμός της ειδικότητας μας από τη διδασκαλία μαθημάτων που απαιτούν συγκεκριμένες γνώσεις, προκειμένου να διδαχθούν αποτελεσματικά, υποβαθμίζει δραματικά την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

 

ΠΗΓΗ: alfavita.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.