Επικαιροτητα

Παράνομο κυνήγι στην Καστάνιτσα

Για παράνομο κυνήγι και άρνηση ελέγχου "πιάστηκαν" στην Καστάνιστα Αρκαδίας, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018.

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Ξυδιάς Εμμανουήλ και Φούτρης Νικόλαος με περιοχή ευθύνης τους Κυνηγετικούς Συλλόγους Άστρους και Τρίπολης αντίστοιχα, αξιοποιώντας σχετική καταγγελία για παράνομη θήρα εντός του καταφυγίου άγριας ζωής "Φαράγγι Μαζιάς" μετέβησαν στην περιοχή της Τ.Κ. Καστάνιτσας όπου περί ώρα 23:00 εντόπισαν στην θέση "Πέτρα-Γούβες" ένα αγροτικό όχημα να κινείται σε αδιέξοδο χωματόδρομο και να εισέρχεται εντός του καταφυγίου.

Παρακολουθώντας διακριτικά τις κινήσεις του οχήματος, το αγροτικό όχημα μία ώρα μετά πλησίασε προς το μέρος των Θηροφυλάκων. Στο δε σήμα που έγινε να σταματήσει ο συνοδηγός άνοιξε την πόρτα και κρατώντας κυνηγετική καραμπίνα τράπηκε σε φυγή εντός του δάσους, ενώ ο οδηγός παρέμεινε μέσα στο αυτοκίνητο.

Οι Θηροφύλακες ζήτησαν να κάνουν έλεγχο στο όχημα καθώς διαπίστωσαν ότι υπήρχε κυνηγετικό όπλο εκτός θήκης αλλά ο οδηγός με έντονο και απειλητικό ύφος άρχισε να φωνάζει μην επιτρέποντας να πλησιάσουν το όχημα. Παραδέχτηκε δε ότι το κυνηγετικό όπλο τύπου καραμπίνα ήταν δικό του καθώς επίσης ότι ήταν πλήρης φυσιγγίων. 

Οι Θηροφύλακες στην συνέχεια ζήτησαν να αδειάσει την καραμπίνα και ο οδηγός έβγαλε από αυτή 5 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ενώ αφού ενημερώθηκε ότι αυτό που έκανε ήταν παράνομο αρνήθηκε να παραδώσει το κυνηγετικό του όπλο και εμφανώς εξαγριωμένος φώναζε να μην τον πλησιάσουν και ότι δεν δίνει τίποτα. Ύστερα δε από διάλογο έδωσε τα στοιχεία του στους Θηροφύλακες, ενώ το όχημα ανήκε στον συνοδηγό του οχήματος που είχε πριν λίγο διαφύγει. Επίσης, στο όχημα διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ακόμα ένας φορητός προβολέας, διάσπαρτα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων καθώς επίσης και ένας φορητός ασύρματος.

Υπεβλήθη η σχετική μήνυση στο Δασαρχείο Κυνουρίας για παράνομη θήρα εντός καταφυγίου άγριας ζωής, για παράνομη μεταφορά και τροποποίηση κυνηγετικού όπλου, για παράνομη θήρα από μηχανοκίνητο μέσο, για παράνομη θήρα το βράδυ καθώς επίσης για απείθεια και άρνηση ελέγχου όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Δασικού και του Ποινικού Κώδικα αλλά και του Νόμου περί όπλων.

 

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.