Επικαιροτητα

Τρίπολη: Δακρυγόνα από τα ΜΑΤ κατά διαδηλωτών (video, photos)

Επεισόδια με δακρυγόνα... σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (27/2) ανάμεσα στους διαδηλωτές και την Αστυνομία. 

 

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να "σπάσουν" τον αστυνομικό κλοιό και να φτάσουν στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, όπου θα δώσει ομιλία ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας... χωρίς βέβαια να τα καταφέρουν.

 

Όλες οι οδοί -περιμετρικά της πλατείας Άρεως και του Πνευματικού Κέντρου- είχαν αποκλειστεί από αστυνομικές κλούβες και διμοιρίες ΜΑΤ, με τους τελευταίους να μην επιτρέπουν τη διέλευση σε κανέναν πολίτη: ούτε σε κάτοικο των αποκλεισμένων οδών, ούτε σε δημοσιογράφους και, κυρίως, ούτε στους διαδηλωτές.

 

Τα αίματα άναψαν, όταν οι διαδηλωτές επέμειναν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό σπρώχνοντας τις δυνάμεις των ΜΑΤ με τα σώματά τους. Το αποτέλεσμα ήταν να απαντήσει η αστυνομία με δακρυγόνα, η ισχύς των οποίων προκάλεσε την απώλεια αισθήσεων του Αριστείδη Μπρουμά, προέδρου του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας. Αρκετοί πολίτες και κάποιοι δημοσιογράφοι προσπαθούσαν για αρκετά λεπτά να συνέλθουν από την εισπνοή δακρυγόνων βρίσκοντας καταφύγιο σε παρακείμενα καταστήματα και σε φαρμακεία!

 

Τα εριστικά και γεμάτα οργή συνθήματα των διαδηλωτών ήταν ασταμάτητα, όπως και η έκφραση αγανάκτησης απέναντι στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο οι διαδηλωτές φώναζαν "Δε σε θέλει ο λαός, πάρ' τους μπάτσους σου και μπρος", "Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι", "Εεε, οοο, πάρτε τα μνημόνια και φύγετε από δω", "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη" και "Εμπρός, λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη".

 

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια ΕΔΩ.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.