Επικαιροτητα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Κινέτα - Απειλούνται σπίτια! (ανανεώνεται)

Συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Κινέτα - Μαζική εκκένωση εξαιτίας της φωτιάς – Εκτροπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου

19:00

Δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη

Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. "Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος"  δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε:

"Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών".

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό Πανόραμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση για τον αν έχει προκαλέσει ζημιές σε σπίτια.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - dikailogitika.gr

 

17:00

Δραματική η κατάσταση στην Κινέτα - Κάτοικοι βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται - Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - Κλειστά και τα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου - Διεκόπη η κυκλοφορία στον Προαστιακό.

Με εντολή της Αστυνομίας λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην Κινέτα στα Γεράνεια Όρη έχουν διακοπεί στην περιοχή και τα δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω της φωτιάς κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυτή την ώρα η νέα και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 57ο χλμ.

Πληροφορίες για εγκλωβισμένα αυτοκίνητα δεν επιβεβαιώνονται. 

Την ίδια ώρα, η φωτιά έχει δημιουργήσει προβλήματα και στις σήραγγες, που έχουν γεμίσει με καπνούς. 

H αντίδραση των δυνάμεων κατάσβεσης ήταν άμεση και στην περιοχή βρίσκεται πυροσβεστική δύναμη 100 ανδρών ενώ σε λίγη ώρα θα ενισχυθεί με άλλους 30 πυροσβέστες.

Επτά εναέρια μέσα πυρόσβεσης (4 αεροσκάφη CL-415, 1 αεροσκάφος CL-215, και 2 ελικόπτερα CH47-D με κάδο), τρεις προωθητές γαιών, υδροφόρα οχήματα και ένα αεροσκάφος C-27 για μεταφορά πυροσβεστών από Θεσσαλονίκη έχουν διαθέσει οι Ένοπλες Δυνάμεις στον κρατικό μηχανισμό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Κινέτα Αττικής, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, διατηρείται ετοιμότητα διάθεσης περαιτέρω μέσων και επίγειων μηχανημάτων ανάλογα με τι θα ζητήσουν οι αρμόδιες αρχές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / CNN / NEWSBOMB

 

15:30

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη έκταση  στην περιοχή "Αέρας" στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, μέχρι στιγμής, έχουν κινητοποιηθεί πάνω από 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Ήδη η φωτιά έχει φθάσει στα πρώτα σπίτια που βρίσκονται στους οικισμούς Γαλήνη, Πανόραμα και Μαρούλα.

Έντρομοι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών εγκαταλείπουν τις οικίες τους για να γλιτώσουν από την πύρινη λαίλαπα.

Την κατάσταση δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Λόγω της φωτιάς κλειστή για την κυκλοφορία των οχημάτων είναι αυτή την ώρα η νέα και η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα από το 39ο έως το 57ο χλ.

 

14:00

Ενισχύονται οι δυνάμεις για την πυρκαγιά της Κινέτας...

 

13:00

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο σε πευκόδασος στην περιοχή της Κινέτας, δίπλα στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.