Επικαιροτητα

ΕΦΚΑ: Συμψηφισμοί εισφορών για 250.000 μισθωτούς

Με τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθουν οι συμψηφισμοί για περίπου 250.000 μισθωτούς με μπλοκάκια

Με τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές Σεπτεμβρίου αναμένεται να έρθουν οι συμψηφισμοί για περίπου 250.000 μισθωτούς με μπλοκάκια, που παράλληλα έχουν και εισοδήματα από ελεύθερο επάγγελμα.

Ο συμψηφισμός αφορά περίπου 250.000 παραλλήλως απασχολούμενους, μεταξύ των οποίων και μισθωτοί με "μπλοκάκια". Από αυτούς όσοι δήλωσαν το 2016 υψηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, τότε θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη πληρώνοντας την διαφορά που θα προκύψει από τον υπολογισμό.

Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί που επειδή δήλωσαν το 2016 χαμηλότερα εισοδήματα από το ελεύθερο επάγγελμα σε σύγκριση με το 2015, θα δουν πιστωτικά ειδοποιητήρια και θα τους επιστραφεί στον τραπεζικό τους λογαριασμό η διαφορά που δικαιούνται.

Να σημειωθεί εδώ, ότι με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ καλεί τους μη μισθωτούς που δικαιούνται επιστροφή εισφορών από το 2017, έως την ερχόμενη Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν τον αριθμό IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού ώστε να εισπράξουν τα ποσά που δικαιούνται. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ταμείου, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελευταία πληρωμή που αφορά επιστροφή ποσών από την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έτους 2017 σε Τραπεζικούς Λογαριασμούς (ΙΒΑΝ) δικαιούχων.

Πηγή: parapolitika.gr

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.