Επικαιροτητα

Φιλοζωική: "Η παρενόχληση σκύλων δεν είναι μορφή παιχνιδιού"

"Η παρενόχληση των σκυλιών από τον οποιοδήποτε δεν μπορεί ποτέ να είναι μορφή παιχνιδιού", ανέφερε μέσω ανακοίνωσής του, ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος Τρίπολης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολιτιστικού Φιλοζωικού Συλλόγου Τρίπολης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

"Ένα πολύ δυσάρεστο συμβάν έλαβε χώρα χθες στην Πλατεία Πετρινού.

Τέσσερα ανήλικα παιδιά ηλικίας 12-16 χρονών επέλεξαν ως διασκέδαση το "κυνήγι" των αδέσποτων σκυλιών της πλατείας με τα ποδήλατά τους.

Ο λόγος που επικαλέστηκαν στον μοναδικό άνθρωπο που ενοχλήθηκε από αυτή την εικόνα είναι το έκαναν για "χαβαλέ".

Η παρενόχληση των σκυλιών από τον οποιοδήποτε δεν μπορεί ποτέ να είναι μορφή παιχνιδιού.

Τα παιδιά δεν αναλογίστηκαν βέβαια τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό τους το παιχνίδι, εάν τα σκυλιά αμυνόμενα αντιδρούσαν.

Εαν συνέβαινε όμως αυτό, τότε όλοι όσοι απαθείς παρακολουθούσαν το σκηνικό, και όχι μόνο αυτοί, θα μιλούσαν για "επιθετικά" και "επικίνδυνα" ζώα με όλες τις συνέπειες που είναι γνωστές στους περισσότερους .

Τα παιδιά θα γύριζαν στο σπίτι τους χαρούμενα και θα συνέχιζαν τη ζωή τους και τα "επικίνδυνα" σκυλιά θα ήταν εκείνα που θα τιμωρούνταν με κόστος ακόμα και την ίδια τους την ζωή. 

Τα παιδιά επίσης δεν έχουν αναρωτηθεί προφανώς γιατί υπάρχουν τόσα αδέσποτα σκυλιά στην πόλη μας, ποιος ευθύνεται για αυτό, πώς να είναι άραγε η αδέσποτη ζωή για ένα ζώο, τι χρειάζεται ένα αδέσποτο σκυλί??

Και επειδή είναι παιδιά δεν μπορούν να τους καταλογιστούν ευθύνες.

Είναι αποτυχία καθαρά δική μας, του εκπαιδευτικού μας συστήματος, των ευσυνείδητων πολιτών, των γονέων, της πολιτείας, που δεν ενημέρωσε, που δεν εξήγησε, που δεν έδειξε και δεν δείχνει τις πολλαπλές διαστάσεις του προβλήματος.

Την ευθύνη την έχουμε όλοι ΕΜΕΙΣ.

Τα ζώα δεν ευθύνονται για την αδέσποτη ζωή τους.

Είναι δικό μας δημιούργημα.

Είναι δημιούργημα εκείνου που δεν στειρώνει το κατοικίδιο του.

Είναι δημιούργημα εκείνου που αφήνει τα κουτάβια/γατάκια στους κάδους απορριμάτων/ στα βουνά και οπουδήποτε αλλού.

Είναι δημιούργημα του κάθε Δήμου που δεν υλοποιεί πρόγραμμα στειρώσεων και διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Ας δείξουμε λοιπόν στα παιδιά τον άλλο δρόμο, της εσυναίσθησης, της ευαισθητοποίησης και της αρωγής σε εκείνον που έχει ανάγκη και είναι σε αδύναμη θέση.

Και τα αδέσποτα ζώα έχουν την ανάγκη μας.

Δεν είναι και δεν πρέπει ΠΟΤΕ να είναι παιχνίδι στα χέρια μας."

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.