Επικαιροτητα

Ισχυρός σεισμός αισθητός στην Τρίπολη (photos)

Στις 01:55 το πρωί της Παρασκευής, 26ης Οκτωβρίου 2018, ισχυρός σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη της Τρίπολης

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν της τάξεως των  6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του βρισκόταν σε θαλάσσια περιοχή, νοτιοδυτικά της Ζακύνθου. Το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS εκτίμησε, καταρχάς, το μέγεθος του σεισμού στους 6.9 βαθμούς για να προβεί λίγο αργότερα σε ελαφρά "διόρθωση", προσδιορίζοντας το μέγεθος στους 6,8. 

Να σημειώσουμε πως η δόνηση έγινε ιδιαιτέρως αισθητή στην Πελοπόννησο αλλά και την Αττική, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα είχαν σημειωθεί και δυο μικρότερης εντάσεως σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή, χωρίς να γίνουν ιδιαίτερα αισθητές στην Ηπειρωτική Ελλάδα. 

 

 

Σύμφωνα δε με τα στοιχεία του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα δέκα χιλιόμετρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στις πόλεις της Πάτρας και της Καλαμάτας αλλά και του Αγρινίου και του  Μεσολογγίου.

 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Ζάκυνθο, κ. Συνετός μεταδίδει ότι η ηλεκτροδότηση στο νησί έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού.

 

 

Δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση μέχρι στιγμής  εάν υπάρχουν τραυματισμοί εξαιτίας του σεισμού, ούτε εκτίμηση του μεγέθους των υλικών ζημιών.

 

 

Δήλωση έκανε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας και Καθηγητής Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κ. Ευθύμιος Λέκκας (φωτ.) , εκτιμώντας, μεταξύ άλλων, πως ο σεισμός ήταν της τάξεως των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ήταν ο κύριος και θα ακολουθήσει πλούσια μετασεισμική δραστηριότητα.

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.