Επικαιροτητα

ΕΣΠΑ: Νέα προγράμματα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Δάνεια 25.000 ευρώ ακόμη και σε πρόσωπα που απορρίπτονται από τις τράπεζες μέχρι τώρα, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης, στο πλαίσιο νέων δράσεων που προωθούνται μέσω του ΕΣΠΑ.

Επιπλέον, ο ίδιος ανακοίνωσε προγράμματα ύψους 650 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει ο τομέας Οικονομίας και Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιαννακίδης παρουσίασε αναλυτικά το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις μικροπιστώσεις επιχειρήσεων.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης σύντομα θα τεθούν σε εφαρμογή, από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, νέες δράσεις μέσω του ΕΣΠΑ, όπως η "Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας" και η δράση "Ενισχύω - Επιβραβεύω" που απευθύνονται σε πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ύψους 400 και 250 εκατ. αντίστοιχα, αλλά και η «Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας» πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, την εστίαση και την ιδιωτική εκπαίδευση και η δράση για την "Ενίσχυση Υφιστάμενων και Νέων Συνεργατικών Σχηματισμών (cluster)".

Επιπλέον, ο κ. Γιαννακίδης ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη χορήγηση "Μικροπιστώσεων" σε πολύ μικρές επιχειρήσεις ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιώτες, ΚΑΛΟ κλπ, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό τομέα για άντληση κεφαλαίων, ενώ εντός της εβδομάδας θα εισαχθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στη μείωση των υποχρεωτικών εισφορών προς τον ΕΦΚΑ, σύμφωνα με την εξαγγελία του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.